Na Zlatiboru padala "dijamantska prašina"! Veoma redak fenomen oduševio turiste, kristalne čestice ih ostavile u čudu (VIDEO)

12.01.2024

21:00

0

Autor: M. Vu.

Ovaj magični trenutak zabeležen je i deljen na društvenim mrežama, privlačeći pažnju zaljubljenika u prirodu

Na Zlatiboru padala "dijamantska prašina"! Veoma redak fenomen oduševio turiste, kristalne čestice ih ostavile u čudu (VIDEO)
Dijamantska prašina na Zlatiboru - Copyright Printscreen/YouTube

Na Zlatiboru se juče pojavio retki meteorološki fenomen - dijamantska prašina, ostavljajući posetioce u potpunom oduševljenju. Ovaj magični trenutak zabeležen je i deljen na društvenim mrežama, privlačeći pažnju zaljubljenika u prirodu i neobične meteorološke pojave.

Dijamantska prašina, poznata i kao sunčeva ili snežna sjajna prašina, stvara se kada svetlost reflektuje na sitnim česticama leda u atmosferi. Efekat koji nastaje je poput hiljada sjajnih dijamanata rasutih po nebu ili prekrivenih površinom snega.

 

 

Posetioci Zlatibora su sa oduševljenjem posmatrali ovaj neobičan prizor, deleći svoje fotografije i video snimke na društvenim mrežama. Lokalni stanovnici i turisti su isticali kako je ova pojava dodala posebnu čar već bajkovitom ambijentu Zlatibora.

 

 

Dijamantska prašina je retka pojava, pa su svi prisutni imali privilegiju da uživaju u ovom meteorološkom čudu. Ovaj trenutak je podsetio na lepotu prirode i čuda koja nam ona može pružiti, podsećajući nas na važnost pažljivog posmatranja i divljenja prema jedinstvenim meteorološkim pojavama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike