Upozoravaju iz "Puteva Srbije": Vozači, prilagodite brzinu - očekuju se gužve ka svim turističkim centrima zbog praznika

05.01.2024

08:17

0

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura

Upozoravaju iz "Puteva Srbije": Vozači, prilagodite brzinu - očekuju se gužve ka svim turističkim centrima zbog praznika
Ilustracija - Copyright Pixabay

Zbog predstojećih praznika očekuje se povećan intenzitet saobraćaja ka svim zimskim turističkim centrima, a JP "Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu i poštuju saobraćajne propise.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na putnim objektima preko reka, pa je potreban oprez u vožnji.

Zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi je na sledećim putnim pravcima: II A-210 Jošanička Banja - Kopaonik II A-199 Novi Pazar - Deževa - Šaronje - Odvraćenica II A-210 Kopaonik - Rudnica II A-211 Kopaonik - Jaram i II A-198 Raška - Kuti - Odvraćenica.

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike