Važan apel MUP-a za vozače putničkih i teretnih vozila: Pažnja na putevima zbog porasta temperature!

01.12.2023

10:23

0

Lepo vreme znači više dvotočkaša na putevima

Važan apel MUP-a za vozače putničkih i teretnih vozila: Pažnja na putevima zbog porasta temperature!
Copyright FOTO TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Uoči najavljenog značajnog porasta temperature tokom petka i subote, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije upozorava vozače dvotočkaša na pojačane mere bezbednosti na putevima. Očekuje se povećan broj motocikala i mopeda, zbog čega je neophodno poštovati ograničenja brzine i nositi zaštitne kacige.

U saopštenju MUP-a, posebno se apeluje na vozače putničkih i teretnih vozila, kao i vozače autobusa, da obrate dodatnu pažnju na vozače dvotočkaša. Cilj ovog apela je smanjenje rizika od nastanka saobraćajnih nezgoda, posebno u uslovima povećanog broja učesnika u saobraćaju.

Ministarstvo naglašava važnost zajedničkog doprinosa svih učesnika u saobraćaju kako bi se očuvala bezbednost na putevima. Vozila na dva točka su često manje vidljiva, stoga je ključno da svi vozači budu oprezni i pažljivi, naročito tokom vikenda kada se očekuje porast temperatura i povećana frekvencija motociklista i mopedista.

MUP Srbije kontinuirano radi na povećanju svesti o bezbednosti u saobraćaju i poziva sve građane da doprinesu bezbednom ambijentu na putevima, imajući u vidu da je prevencija ključna u sprečavanju saobraćajnih nezgoda.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike