Miloš radi kao pravnik, a odlučio da ostane na selu iz inata! I kaže da mu se isplatilo!

13.11.2023 | 12:09

Miloš Njegošević nedavno završio master iz krivičnog prava sa prosekom 9.7 ali je odlučio da ostane na selu

Copyright RTS

Miloš Njegošević iz Rudina na Zlatiboru završio je Pravni fakultet, zaposlio se u struci kao pravnik, ali je odlučio da se bavi poljoprivredom posle radnog vremena.

Miloš ima čak i nekoliko krava, kojima je dao simpatična imena.

- Krave imaju svoja imena – Milka, Petrojka, Milkica Đavo, Tikica Jorgovanka, Laćara, Ćasara i Petrojčica. A naravno crvena je Rumenka. To je jedna veštica. Voli kantu kad vidi - priča Miloš.

Objašnjava da u životu nije imao ništa, ali sad ima mnogo više nego što treba, a i sin mu je zadovoljan.

- Uvek od rada i truda ima neke vajde. Evo, ja sam primer tome, svi su otišli, ja sam ostao u inat, malo u inat i malo što sam bio zainteresovan da vidim kako će ovo da ispadne. I hvala bogu ispalo je lepo - naglasio je Miloš Njegošević.

Miloš ima i dve starije sestre, koje su se udale, a njegov otac Milija se ponosi što je za sada šestostruki deda. Od dece očekuje još potomaka. Buduća snaha živi sa njima, a naredne godine planiraju svadbu.

- Deca, samo deca. To tek vidim sad. Da sam bio pametan, ne bih pravio kuće i ostalo. Jedino što je Bog ostavio pravilno, deca se rađaju, a ostalo ništa - napomenuo je Milija.

Miloš dodaje da mu je to glavni plan.

- Sve su ovo sporedni planovi, jer treba čovek da se oženi, da se ostvari u porodici, da ima puno dece i da neko uživa u ovim našim lepotama Srbije i opštine - kaže Miloš.

Nedavno završeni master iz krivičnog prava sa prosekom 9.70 otvara mu i druge puteve.

- Pravosudnu Akademiju sam dva puta položio za sudiju, prošle i ove godine i što se kaže imam sve sertifikate i diplome, koje su potrebne u pravnoj struci. Želim da živim ovim mirnim i lepim životom da imam dosta dece, da živim u zdravoj porodici, da budem srpski domaćin. A da li ću biti sudija ili ne, to nek bude Božja volja. Jedan je sudija, pa se on pita - istakao je Miloš.

BONUS VIDEO

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: RTS