Raspust je, pa je moguć i pojačan saobraćaj ka odmaralištima, ali i na granicama

08.11.2023

07:03

0

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila

Raspust je, pa je moguć i pojačan saobraćaj ka odmaralištima, ali i na granicama
Ilustracija - Copyright 24swedam/M.M.

Početak jesenjeg raspusta za jedan deo učenika sigurno će uticati na pojačan saobraćaj ka vikend-naseljima i odmaralištima u našoj zemlji, ali i ka inostranstvu, i zbog toga stanje na graničnim prelazima može biti promenljivo u narednim danima.

Zbog pojačanog saobraćaja, ali i povremeno slabe kiše, vožnja je često usporena, a dodatno treba biti oprezan na mestima gde su aktuelne izmene zbog radova, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Najopterećeniji putni pravci su prohodni i nema snega.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije RS, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema dužih zadržavanja. Zadržavanja na (TMV) teretnim terminalima naših GP: - GP Horgoš, izlaz, 240 minuta; - GP Kelebija, izlaz, 180 minuta; - GP Batrovci, izlaz, 240 minuta; - GP Šid, izlaz, 180 minuta; - GP Bezdan, izlaz, 120 minuta; - GP Bogojevo, izlaz, 180 minuta..

Na ostalim GP nema zadržavanja za sve kategorije vozila. Iz AMSS podsećaju da po Zakonu o bezbednosti u saobraćaju, ukoliko se na kolovozu nalaze sneg, led ili poledica, vozači moraju imati sva četiri zimska pneumatika. Na gazećem sloju dubina šara ne sme biti manja od 4 mm. U prtljažniku, van grada vozači moraju uvek imati lance.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike