Nariškin: Organizatori NATO agresije na Jugoslaviju nisu izvukli moralnu pouku

30.08.2023 | 10:37

U Ruskom istorijskom društvu otvorena izložba posvećena agresiji NATO-a na Jugoslaviju

Copyright Profimedia

Organizatori NATO agresije na Jugoslaviju nisu izvukli nikakvu moralnu pouku iz onoga što su uradili, izjavio je direktor Ruske spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin, koji je i predsednik Ruskog istorijskog društva.

"NATO organizatori ove ratne zločinačke agresije na Jugoslaviju nisu izvukli nikakve moralne lekcije iz onoga što su uradili“, rekao je direktor SVR na otvaranju izložbe u Ruskom istorijskom društvu posvećene agresiji NATO-a na Jugoslaviju, prenosi TASS.

On je kazao da se "kasnije pokazalo da ovo nije jedini put kada će svet biti užasnut ratnim zločinima NATO-ovih vojnika i njihovih lokalnih plaćenika".

Nariškin je naveo da će se ta situacija kasnije ponoviti u Avganistanu i Iraku, u Siriji i Libiji, "a sada i na teritoriji bivše Ukrajinske Sovjetske Socijalističke Republike", prenosi TASS.

-Bestidna i agresivna demonstracija sile, pri čemu su prekršene sve norme međunarodnog prava, imala je za posledicu smrt velikog broja civila, uključujući žene i decu, rekao je Nariškin koji je i predsednik Ruskog istorijskog društva.

Kako je rekao, NATO vojnim aktivnostima seje smrt, tugu i destrukciju u zemljama koje mu nisu po volji. Dodao je i da je specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini odlučan odgovor na agresiju NATO protiv Rusije, prenosi Sputnjik.

Bonus video:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Tanjug/Sputnjik