Država daje i do 300.000 dinara: Proverite da li je vaše ime na spisku, velika šansa za zaradu

23.08.2023

18:00 >> 18:03

0

Druga faza selekcije obavljaće se u vidu intervjua, neće biti prijave telefonom

Država daje i do 300.000 dinara: Proverite da li je vaše ime na spisku, velika šansa za zaradu
Popis stanovništva - Copyright Profimedia

Republički zavod za statistiku objavio je Rang listu prijavljenih kandidata za popisivače na Popisu poljoprivrede koji će se na terenu obaviti od 1. oktobra do 15. decembra.

Svi oni kandidati koji se pozivaju u drugu fazu selekcije na rang-listi naveden je termin za intervju i mesto gde se predaje dokumentacija.

RZS je istakao da su objavljivanjem liste svi kandidati koji su konkurisali za posao popisivača obavešteni o rezultatima prve faze selekcije, i o tome kada i gde kandidati koji su ušli u drugu fazu selekcije treba da dođu i kada.

Profimedia
 

Provera se može izvršiti na ovom linku.

Na sajtu možete videti i koja su dokumenta potrebna da se ponesu na razgovor.

Za popis je neophodno 2842 popisivača, a u slučaju da se ne odazove dovoljan broj kandidata potrebnih za obuku, redom će, telefonom i imejlom, biti pozivani kandidati "ispod crte", odnosno kandidati koji nisu u prvom krugu pozvani na predaju dokumentacije i intervju, dok se ne obezbedi potreban broj kandidata za obuku.

Lista kandidata za popisivače koji se pozivaju na obuku biće objavljena 1. septembra 2023. godine u 16 časova. 

Profimedia
 

- Neka minimalna zarada je oko 60.000 dinara dok traje popis, projektovana je oko 150.000 dinara, s tim što može biti i mnogo veća. Setimo se da smo na popisu stanovništva imali popisivača koji je za dva i po meseca trajanja popisa zaradio i preko 300.000 dinara. Samo je bitno da budu vredni - rekao je nedavno za Kurir Petar Korović, pomoćnik direktora RZS.

Predviđeno je da po popisivaču bude oko 250 gazdinstava, a podaci će biti prikupljani metodom intervjua na terenu, od 1. oktobra do 15. decembra, na osnovu Adresara poljoprivrednih gazdinstava.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike