Roditelji usvojitelji naišli na problem sa prijavom za 10.000 dinara pomoći države: Nadležni najavljuju rešenje

21.08.2023

15:35

0

Autor: I.K.

Danas do 12 časova već je uspešno prijavljeno više od 450.000 dece

Roditelji usvojitelji naišli na problem sa prijavom za 10.000 dinara pomoći države: Nadležni najavljuju rešenje
computer-g8e15fd08f_1920 - Copyright Pixabay

Prijava majki za jednokratnu pomoć države deci do 16 godina počela je juče i trajaće do 20. septembra, a za prva 24 sata prijavljeno je već skoro pola miliona dece.

Prijava se obavlja elektronskim putem na sajtu Trezora, ali roditelji usvojitelji su naišli na problem prilikom prijave.

Naime, nakon prijave za pomoć države, stiglo im je obaveštenje da je prijava odbijena, jer u Registru nisu naznačeni kao zakonski staratelj deteta.

Ovim povodom oglasili su se nadležni koji navode da će ovaj problem u toku dana biti rešen.

ŠTA JE POTREBNO ZA PRIJAVU

Prilikom prijave, majka kao podnosilac prijave, unosi broj lične karte i svoj matični broj, kao i naziv banke u kojoj želi da joj bude uplaćen novac.

Samohrani očevi, osim ovih podataka, prilikom prijave moraju da podnesu i digitalizovanu kopiju pravosnažne sudske odluke na osnovu koje se vidi da sami obavljaju roditeljsko pravo.

Hraniteljima deteta za koje se isplaćuje novčana pomoć, kao i primaoci novčane socijalne pomoći su izuzeti od prijavljivanja i njima će novčana pomoć biti uplaćena automatski, bez podnošenja prijave.

Očekuje se da će pomoć države dobiti oko 1.000.190 dece. Kako je ranije najavljeno, za ovu svrhu izdvojeno je iz budžeta oko 12 milijardi dinara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike