Situacija se smiruje: Sava u porastu, ali ostaje ispod linije vanredne odbrane

19.05.2023

08:14 >> 09:26

0

Voda se povlači sa svih tih terena i radi se na saniranju posledica nevremena

Situacija se smiruje: Sava u porastu, ali ostaje ispod linije vanredne odbrane
ilustracija - Copyright 24sedam/I.P.

 Načelnik Nacionalnog centra za obaveštavanje Davor Vidović izjavio je da se voda povlači sa terena na kojima je proglašena vanredna situacija i da se situacija smiruje.

Vidović je za RTS rekao da je Sava u porastu, da će kod Šapca prevazići liniju redovne odbrane od poplava, ali da će i dalje ostati ispod linije vanredne odbrane od poplava.

Prema njegovim rečima, proglašena je vanredna situacija na delu opštine Koceljeva zbog izlivanja bujičnih vodotokova, kao i u Valjevskoj Loznici.

-Voda se povlači sa svih tih terena i radi se na saniranju posledica nevremena. Sava je i dalje u porastu, prevazići će kod Šapca liniju redovne odbrane od poplava, ali će i dalje ostati ispod linije vanredne odbrane od poplava - kazao je Vidović.

Naveo je da su pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali više puta, od toga 32 puta na crpljenju vode i tom prilikom su bila angažovana 84 vatrogasca-spasioca sa 34 vozila i 35 vatrogasnih pumpi.

-Pomoć su nam pružili pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava koji su veoma pomogli u otklanjanju posledica svega toga“, dodoa je Vidović.

Crveni krst Srbije uputio je pomoć opštini Koceljeva

Crveni krst Srbije uputio je danas pomoć za domaćinstva koja su bila ugrožena bujičnom poplavom koja je zahvatila opštinu Koceljeva.

Ukupna količina pomoći od 1.300 kilograma sastoji se od paketa hrane i higijene, setova za čišćenje posle poplava i sušilica za isušivanje vlažnih zidova.

Crveni krst Koceljeva u narednim danima distriburaće pomoć do ugroženih domaćinstava, a Crveni krst Srbije će nastaviti da dostavlja pomoć u skladu sa iskazanim potrebama stanovništva i svojim mogućnostima, navedeno je u saopštenju Crvenog krsta.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike