Ova opština u Srbiji opet je uvela vanrednu situaciju zbog korone: Uvedene su nove mere

01.10.2020

17:16 >> 08:01

0

U svim zatvorenim prostorima i u javnom prevozu obavezno je nošenje zaštitnih maski ili vizira i poštovanje fizičke distance od dva metra

Ova opština u Srbiji opet je uvela vanrednu situaciju zbog korone: Uvedene su nove mere
Copyright Printscreen/Youtube/Niske vesti

Opština Trstenik ponovo je danas posle dve nedelje uvela vanrednu situaciju usled pogoršane epidemiološke situacije i naglog porasta obolelih od koronavirusa.

Kako se navodi na sajtu Opštine Trstenik, Štab za vanredne situacije doneo je i nove mere, kojima se pored ostalog zabranjuje okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet osoba, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra.

U svim zatvorenim prostorima i u javnom prevozu obavezno je nošenje zaštitnih maski ili vizira i poštovanje fizičke distance od dva metra.

Zabranjeno je organizovanje svečanosti i sportskih i drugih zabavnih manifestacija, a ugostiteljski objekati koji nemaju baštu i noćni klubovi neće raditi od 21.00 časa do 06.00 časova narednog dana.

Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata koji imaju baštuograničeno je do 21.00 čas u zatvorenom delu objekta, a do o 23.00 u bašti.

Predsednica Opštine Trstenik, Milena Turk rekla je za Novosti da je od početka epidemije na teritoriji te opštine registrovano 109 pacijenata pozitivnih na KOVID-19, a među 11 novoobolelih u čitavom Rasinskom okrugu, 10 je iz Trstenika.

Prema njenim rečima, ispitivanjem kontakata obolelih, dokazano je prenošenje bolesti u kafićima, a zabeleženo je i nepoštovanje propisanih preventivnih mera.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike