Srpski državljani i dalje ne mogu u Mađarsku i Grčku: Produžili zabranu do 12. oktobra

19.10.2020

09:17 >> 21:35

0

Autor: Jovana Vrećo

Srpski državljani i dalje ne mogu u Mađarsku i Grčku: Produžili zabranu do 12. oktobra
Copyright Printscreen/Youtube, TV Subotica

Mađarska i Grčka su odlučile da ne otvaraju granice. Granice Grčke ostaju zatvorene do 12. oktobra, a Mađarske do kraja meseca.

Kabinet mađarskog premijera Viktora Orbana je saopštio da je ta odluka doneta da bi se sprečilo dalje širenje koronavirusa.

Mađarska je zabranila ulazak stranaca 1. septembra i donela odluku da svi Mađari koji se vraćaju iz inostranstva moraju da idu u karantin.

I Grčka je produžila zabranu vazdušnog, pomorskog i kopnenog putovanja za državljane trećih zemalja. Kako je obrazloženo, ograničenja za kopnene granice uvode se iz preventivnih razloga za zaštitu javnog zdravlja od širenja virusa korona, preneo je Tanjug.

Ova odluka se ne odnosi na državljane država članica EU i Šengenskog sporazuma, kao i na državljane Australije, Gruzije, Kanade, Japana, Novog Zelanda, Ruande, Južne Koreje, Tajlanda, Tunisa, Urugvaja i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Inače, danas je i ministar zdravlja Severne Makedonije izjavio je da su ministri zdravlja Albanije, Crne Gore i samoproglašenog Kosova dali saglasnost da mogu da se otvore granice između zemalja Zapadnog Balkana, ali da se još čeka na saglasnost Srbije i Bugarske.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike