Brzi vozovi ponovo dominiraju srpskom prugom: Voziće brzinom od 200 kilometara na sat!

19.01.2023

15:13

0

Izvođači radova su jutros u osam sati završili mašinsko regulisanje koloseka

Brzi vozovi ponovo dominiraju srpskom prugom: Voziće brzinom od 200 kilometara na sat!
Srbija voz/Ilustracija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Vozovi na brzoj pruzi Beograd - Novi Sad, od danas ponovo saobraćaju duž čitave deonice projektovanom, maksimalnom brzinom od 200 km/sat u skladu sa redom vožnje, saopštila je "Infrastrukture železnice Srbije".

U saopštenju se navodi da su izvođači radova jutros u osam sati završili mašinsko regulisanje koloseka na delu brze pruge između Beške i Karlovačkih Vinograda.

Na taj način završene su sve planirane aktivnosti na tekućem održavanju, čime su se stekli uslovi da brzina vozova bude vraćena sa 160, na maksimalnih 200 km/sat, kako je to projektovano redom vožnje, "Infrastruktura železnica Srbije" podseća da je 10. januara iz preventivnih razloga, na dve lokacije na brzoj pruzi Beograd - Novi Sad smanjila brzinu vozova sa 200 na 160 km/sat.

Radilo se o dvokolosečnim deonicama Stara Pazova - Inđija i Beška - Karlovački Vinogradi, gde je brzina vozova bila smanjena za 40 km/sat, zbog čega je putovanje brzom prugom između Beograda i Novog Sada trajalo svega tri do pet minuta duže. U saopštenju se navodi da su prošle nedelje stručne službe „Infrastrukture železnica Srbije“ zamenile i ukradene delove kontaktne mreže iznad železničke pruge, na dve lokacije između Beograda i Novog Sada.

Zbog krađe osam čvrstih tačaka kontaktne mreže, „Infrastruktura železnica Srbije“ je bila prinuđena da 12. januara na deonicama brze pruge Inđija - Beška i Sremski Karlovci - Petrovaradin uvede lagane vožnje sa 20 km/sat, umesto projektovane brzine od 200 km/sat, kaže se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike