Miljana prozore i izloge pretvara u novogodišnju bajku: Pogledajte kakav neobičan talenat ima ova devojka

02.01.2023

08:15

0

Autor: Maja Kostić

Motivi su uglavnom praznični, a skice nikada ne pravi unapred već na licu mesta stvara prazničnu čaroliju četkicom i akrilnim bojama

Miljana prozore i izloge pretvara u novogodišnju bajku: Pogledajte kakav neobičan talenat ima ova devojka
Copyright 24sedam/Maja Kostić

Umetnica Miljana Stojadinović u početku je svojoj sestričini pred praznike oslikavala prozore, a pre neke tri godine počela je ovim hobijem da se bavi mnogo ozbiljnije. 

Sada veliki broj kafića, lokala i poslovnih prostora, ali i privatnih kuća ponose se malim umetničkim delima na svojim izlozima i prozorima.

Motivi su uglavnom praznični, a skice nikada ne pravi unapred već na licu mesta stvara prazničnu čaroliju četkicom i akrilnim bojama. 

“Obično se na staklu nađe Sneško Belić irvasi, pahulje snega, četinari pod snegom, neizostavni Deda Mraz, životinje”, kazala je Miljana.

24sedam/Maja Kostić
Miljana Stojadinović ispred jednog od svojih radova

Slikanjem se bavi duži niz godina, radi oslikavanje zidova, a slikanje na staklu pogotovo pretpraznično za nju nije posao već zadovoljstvo.

“Uglavnom radim sa koleginicom iz Beograda, često i sa skele, tako da je ona zadužena za Beograd, a ja za ovaj južni region, da tako kažem. Trudimo se da ulepšamo ambijent na bilo koji način ljudima i da bude neka prijatnija novogodišnja atmosfera svuda oko nas”,  priča nam ona.

Stvara na licu mesta, u glavi pravi sliku onoga što će nacrtati, a zatim se prepušta mašti, u zavisnosti od toga ko će u vreme praznika kroz tu sliku gledati vani.

24sedam/Maja Kostić
 

“Sve zavisi šta se oslikava, da li je u pitanju pekara, kafić, ili neki ozbiljniji poslovni prostor. Prosto, svakome kome se učini da svojim zaposlenima priušti neki tako lepši ambijent, on se javi i pozove. Ali je bilo dosta, moram da priznam, kućnih varijanti gde roditelji svojoj deci žele da naprave neko iznenađenje. I to bude kao neki poklon njima za Novu godinu. Obično dam neki predlog, a onda uglavnom ljudi pristanu na taj predlog”, objašnjava ona.

24sedam/Maja Kostić
 

Pred novgodišnje praznike, bela boja se, kaže, koristi naviše.  

“Pa uglavnom je to akrilna bela jer je ona postojana, a lako se skida, pritom ne može da se lako ogrebe, ako deca to hoće da čačkaju", rekla je Miljana.

Najdraži njen rad joj je, kaže, upravo onaj koji je oslikala u udruženju za nezbrinute životinje.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike