24SEDAM PANČEVO: U toku “12. naučno-edukativni kamp, Mihajlo Idvorski Pupin, Idvor 2022”

15.07.2022

13:00

0

Autor: 24sedam

U kampu boravi 11 učenika i učenica, dva mentora i koordinator kampa

24SEDAM PANČEVO: U toku “12. naučno-edukativni kamp, Mihajlo Idvorski Pupin, Idvor 2022”
Copyright Promo/ Grad Pančevo

Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, posetila je 12. po redu „Naučno-edukativni kamp Mihajlo Idvorski Pupin“ u Idvoru, koji će se održati od 11. do 17. jula i tom prilikom razgovarala sa dr Dragoljubom Cucićem, koordinatorom kampa i rukovodiocem RCT „Mihajlo Pupin“ i učenicima, polaznicima kampa:

– U kampu su naši najbolji fizičari, deca koja su osvojila najznačajnije nagrade iz oblasti fizike, a tema ovogodišnjeg kampa jesu programski jezici u fizici. Istakla bih da je tema kampa pre svega druženje, jer su naši najbolji đaci na zasluženom raspustu. Ovde će imati priliku da nadograde znanja i veštine kroz druženje i rad s eminentnim predavačima i verujem da će sledeće godine postići još bolje rezultate. Moram da istaknem da je jedan od predavača i naš bivši učenik, koji je sada profesor u Matematičkoj gimnaziji. Nekada je pohađao ovaj kamp, završio fakultet i vratio se u naš grad da radi u Centru za talente i da svoje znanje prenese mlađim generacijama. Grad uvek podržava i nagrađuje učenike koji osvajaju nagrade na takmičenja, kako republičkim tako i međunarodnim. Mi se trudimo da našu decu nagradimo, da ih uvažimo, da ih podržimo, da se oni vrate u naš grad. Regionalni centar za talente Pančevo je jedini u Vojvodini. Okuplja talente iz čitavog regiona, tako da među ovih 11 učenika imamo ne samo učenika iz Pančeva, već imamo i učenika iz Kovačice, učenicu iz idvorske škole. Deca se upoznaju, druže i ja se nadam da će im ostati ovaj kamp u jednoj lepoj uspomeni.

U kampu boravi 11 učenika i učenica, dva mentora i koordinator kampa. Mentori su Slobodan Tršek, profesor programiranja u Mašinskoj školi u Pančevu, predavač u RCT „Mihajlo Pupin” iz Pančeva i Stefan Đorđević, diplomirani elektroinžinjer, profesor programiranja u Matematičkij gimnaziji iz Beograda, predavač u RCT „Mihajlo Pupin” iz Pančeva.

Tema kampa su „Kompjuterske simulacije u fizici korišćenjem alata EJS”. Cilj rada, na kampu, je da se napravi sinteza kompjuterske nauke i fizike, i da se učenici nauče da sami prave simulacije pojava u fizici. Mladi stručnjaci će u ovom kampu moći da steknu znanja koja će im pomoći u daljem usavršavanju, ali i traženju posla po završetku školovanja.

Promo/ Grad Pančevo
 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike