Oglasila se vlasnica klinike "Balans medika": Otkrila šta će dalje biti sa centrom!

13.07.2022

13:50

0

Jadranka Šunić je istakla da nije dobila nikakv dopis ni rešenje od nadležnih organa

Oglasila se vlasnica klinike "Balans medika": Otkrila šta će dalje biti sa centrom!
profimedia-0613774819 - Copyright Profimedia

Nakon što je iz Ministartva zdravlja stiglo je saopštenje da "Balans medika" nije imala dozvolu za rad, vlasnica "Balans medika" izjavila je da su zatvorili Centar.

- Naravno da smo zatvorili centar i da ne primamo pacijente posle ovog nemilog događaja - rekla je za Večernje novosti prilično uznemirena Jadranka Šunić, vlasnica centra za aleternativnu medicinu "Balans medika".

- To je sve što bih mogla da da kažem u ovoj situaciji. Bolje je zasad da ne govorimo ništa i prepustimo stvar istražnim organima.

Na pitanje  da li je neko od nadležnih organa zahtevao da zatvore lečilište, Jadranka Šunić je odgovorila da nije dobila nikakv dopis ni rešenje.

Međutim, iz Ministartva zdravlja stiglo je saopštenje da "Balans medika" nije imala dozvolu za rad:

- Klinika za alternativnu medicinu "Balans medika" radila je bez licence, a zdravstvena inspekcija resornog Ministarstva nije u mogućnosti da izvrši kontrolu te ustanove jer je onemogućen ulaz u njene prostorije - kažu u Ministasrtvu zdravlja.

Kako kažu u Ministarstvu zdravlja, onemogućen je ulaz u prostorije privatne klinike.

Sve podatke oko zdravstvenog stanja muškarca koji je zbog komplikacija preminuo na Institutu "Banjica", inspekcija prikuplja na tom institutu.

Muškarac M. Ð. (58), je 24. marta, nakon tretmana kod kiropraktičara u klinici "Balans medika", prevezen je u Institut za ortopediju na Banjici, gde je kasnije preminuo.

On je u privatnoj klinici bio na tretmanu kod kiropraktičara radi nameštanja prvog vratnog pršljena ("atlasa"), a tokom tretmana se ukočio i nije više mogao da se kreće.

Na Institutu mu je konstatovana fraktura 1. vratnog pršljena usled čega je ostao nepokretan i odmah je uveden u veštačku komu, nakon čega preminuo.

Više javno tužilaštvo u Beogradu dalo je nalog za obdukciju, nakon čega će proceniti da li ima elemenata krivičnog dela i u čijoj je nadležnosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike