Dobri sveštenik iz Guče dobio priznanje: Svojom Viber grupom spasio mnoge porodice od sigurne bede!

12.06.2022

18:37

0

Potpuno su izgrađene dve kuće za Kulaševiće i Aničiće, a za porodicu Stefanović iz Medveđe obezbeđen je materijal za fasadu kuće u vrednosti preko 300.000 dinara

Dobri sveštenik iz Guče dobio priznanje: Svojom Viber grupom spasio mnoge porodice od sigurne bede!
1655053332286737438_4986049271505988_2437678784281434771_n - Copyright RINA

Retki su oni koji nisu čuli za ime sveštenika Siniše Nikitovića. Ovaj nadaleko poznati humanitarac službujući u Guči i Prilikama i sada kao službenik niške Eparhije i kordinator Verskog Dobrotvornog Starateljstva Eparhije niške ,,Dobri Samarjanin" u prethodnim godinama nahranio je na stotine gladnih i uz pomoć svoje viber grupe obezbedio krov nad glavom i vratio osmeh na lice.

Njegova doba dela svakako nisu ostala neprimećana, pa je povodom dana opštine Lučani dobio i prestižno "Priznanje 10. jun".

- Ne možemo i nećemo da zabaoravimo sva njegova dobročinstva koja je činio neposredno i preko tada već viber grupe „Dobri Samarjanin“ koju je osnovao i sa svojim članovima i prijateljima materijalno i duhovno pomogao deci iz opštine Lučani i nekoliko stotina porodica , javnih ustanova u celoj Srbiji. Zato je dodela ovog priznanja samo mali znak zahvalnosi za sve ono što je uradio - rekao je Milivoje Dolović predsednik opštine Lučani.

RINA
 

 

Njegovu i humanost njegovih mnogih saradnika nije zaustavila ni epidemija korona virusa, a baš tada su radili još više. Posetili su i donirali pakete za preko 200 porodica i preko 3 tone namirnica je prikupljeno i predato ugroženima na jugu naše zemlje.

Potpuno su izgrađene dve kuće za Kulaševiće i Aničiće, a za porodicu Stefanović iz Medveđe obezbeđen je materijal za fasadu kuće u vrednosti preko 300.000 dinara.

Zbog svojih dobrih dela sveštenik Siniša Nikitović poznat je u čitavoj Srbiji i omiljeni je sveštenik gde god da je radio, a za svoja humanost Siniša je osim sada u Lučanima dobio i nagradu opštine Ivanjica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike