Ministarstvo za rad: U socijalnim ustanovama zaraženo 63 korisnika i 51 zaposleni

28.10.2020

14:42 >> 14:53

0

Autor: M.V.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite, za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa, smešteni su u izolaciju

Ministarstvo za rad: U socijalnim ustanovama zaraženo 63 korisnika i 51 zaposleni
Copyright Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Zaključno sa današnjim danom, u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđeno je prisustvo virusa kovid 19 kod 63 korisnika i 51 zaposlenog, saopštilo je Ministarstvo rada.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.084, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite je 433.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite kod kojih postoji ovakva opasnost ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji, stoji u saopštenju.

Podsetimo, danas je, prema poslednjim informacijama, do 15 sati registrovano još 1.328 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ukupno je testirano  9.690 osoba.

Iako su brojke zabrinjavajuće, još uvek nema mesta panici. To je danas izjavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa direktorima kovid-bolnica, i dodao da je danas najteži dan i da nas očekuju oštre kazne za nepoštovanje mera.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike