Počelo je: Zatvorene škole u Dimitrovgradu, svakog dana u kovid ambulantu dolazi mnogo građana

05.11.2020

12:22 >> 12:39

0

U ovom gradu je 2.novembra proglašena vanredna situacija

Počelo je: Zatvorene škole u Dimitrovgradu, svakog dana u kovid ambulantu dolazi mnogo građana
Copyright Pixabay

Prema odluci Štaba za vanredne situacije opštine Dimitrovgrad, Osnovna škola “Hristo Botev” i Gimnazija “Sveti Kirilo i Metodije” u toj opštini prekidaju svoj rad od danas do 20. novembra.

Kako je navedeno u obrazloženju naredbe, objavljene na zvaničnom sajtu opštine Dimitrovgrad, među zaposlenima u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja registrovani su potvrđeni slučajevi zaraze virusom korona.

Dodaje se i da postoji veći broj osoba kod kojih postoji sumnja na korona infekciju.

Dr Tiodorović predlaže posle “crnog dana” – lokali da rade samo do 21.00, bez obzira na ekonomiju 

Na telefonskoj sednici, Štab je usvojio i naredbu za škole, a ona podrazumeva da te obrazovne institucije preko nadležnog organa usvoje plan nadoknade za neradne dane.

Profimedia

Vanredna situacija u opštini Dimitrovgrad proglašena je 2. novembra na osnovu predloga Zavoda za javno zdravlje Pirot i to zbog porasta broja obolelih i hospitalizovanih i povećanja broja pregleda u kovid ambulanti u toj opštini.

Počevši od 29.10.2020. godine registruje se povećan broj javljanja u kovid ambulantu Doma zdravlja u Dimitrovgradu, dnevno od 30 do 50 lica sa težim kliničkim slikama, od kojih su svakog dana po tri do pet lica sa upalama pluća, što je izuzetno visok broj za opštinu koja nema ni 10.000 stanovnika. Među zaposlenima u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja, registrovani su potvrđeni slučajevi zaraze korona virusom, dok postoji veći broj lica kod kojih postoji sumnja na korona infekciju, stoji na sajtu ove opštine.

U Srbiji je do juče u 15 sati broj novozaraženih koronavirusom prvi put od početka pandemije prešao 2.000 – tačno 2.412 novih slučajeva. Na testiranih 12.617 osoba, preminulo je šest pacijenata.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike