Treći put za pet dana: Dojava o bombi u avionu za Moskvu ponovo lažna! (FOTO)

15.03.2022

16:18

0

Policija radi na identifikaciji i procesuiranju osobe koja je na mejl uputila lažnu dojavu

Treći put za pet dana: Dojava o bombi u avionu za Moskvu ponovo lažna! (FOTO)
3 lazna bomba tesla - Copyright Foto:MUP

U poslednjih pet dana, na mejl beogradskog aerodroma stigle su dve lažne dojave, i to baš na letu za Moskvu, a danas je usledila i treća! Ipak, ovaj put je pretnja o bombi dojavljena telefonom, a navodno se nalazila u prtljagu nekog od putnika!

I ovaj put, kao i prethodna dva, policija je izašla na teren i detaljno pregledala avion, kao i putničke torbe, na osnovu čega su utvrdili da je pitanje o lažnoj dojavi.

- Prtljag ne ide tek tako u avion, sama letelica prođe kroz mnoge provere pre nego što izađe na pistu. Tehnika proverava ispravnost, čistoću i ostale pojedinosti. Na kraju krajeva, ljudi moraju da prođu kroz nekoliko nivoa provere. Kad bi kod sebe imali neku vrstu nedozvoljene naprave, skener bi to definitivno pokazao - kaže za 24sedam izvor koji je želeo da ostane anoniman.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da zajedno sa tužilaštvom radi na identifikaciji i procesuiranju osobe koja je na mejl uputila lažnu dojavu.

U kontradiverzionom pregledu aviona učestvovali su pripadnici Čete za protivdiverzionu zaštitu i Čete vodiča službenih pasa Posebne jedinice policije Policijske brigade PU za grad Beograd, Uprave granične policije, Uprave saobraćajne policije i PS Surčin.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: MUP

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike