KBC "Dragiša Mišović" izlazi iz crvene zone!

07.03.2022

09:09

0

Direktor tog centra dr Vladimir Đukić je najavio da se od sutra u potpunosti vraćaju u redovan rad

KBC "Dragiša Mišović" izlazi iz crvene zone!
Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

KBC "Dragiša Mišović" od sutra iz crvene po peti put prelazi u zelenu zonu, u normalni režim rada i sistem dežurstva.

Direktor tog centra dr Vladimir Đukić je najavio za da se od sutra u potpunosti vraćaju u redovan rad, a da su se na neki način u jednom delu KBC zagrevali za ovo i da će, kako je rekao, krenuti punom snagom.

Koronavirus je do juče u 15 sati potvrđen kod 1,641osobe, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 32 pacijenata. Na respiratoru je 94 pacijenata. Testirano je 8,443  osoba.

Navodi da trenutno u bloku "B" na intenzivnoj nezi imaju one najteže pacijente, njih desetoro koji nisu bili za transfer u neke druge zdrvstvene ustanove određene za kovid, četvoro dece i četiri majke s njima, i na ginekologiji dve pacijentkinje, ukupno 20 kovid pacijenata.

- Za dve godine 10.296 pacijenata je prošlo kroz 'Mišović', veliki procenat njih se vratio kući. Nažalost imali smo teških situacija, smrtnih slučajeva, izgubljenih života, mladih majki, porodilja, tragedija i naš kolega Nenad Maksimović je ovde preminuo - podsetio je Đukić.

Ističe da je bilo jako teško, despresivno, ali misli da je to sada sve za nama.

Prioriteti prvog dana u zelenoj zoni

Profimedia
 

 

- Od sutra ćemo početi sa pacijentima s malignim bolestima, karcinom gušterače. Imamo već zakazane pacijente s karcinomom pankreasa, žutice usled klkuloze, zapaljenske upale depelog creva. Imaćemo sutra itekao šta da radimo, plus hitna služba koja ima osam, desetak operacija, što je veoma značajno za grad Beograd da se 'Mišović' uključi uhirurgiju sa skoro 40 hiruga u gradu i 150 postelja - naglasio je Đukić.

Podsetio je da je taj klinički centar u 2019. godini imao najviše operacija u istoriji, preko 15.000, piše "RTS".

Za dve godine u "Dragiše Mišović" se rodilo najviše beba. Kako je istakao, sa 2.800 rođenih, za dve godine je broj skoro dupliran na 4.200 beba.

Bonus video

 

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike