Humanitarna ski trka "Budi život" 5. marta na Kopaoniku

04.03.2022

08:54

0

Nacionalno udurženje roditelja dece obolele od raka su 2003. godine osnovali roditelji lečene dece, lekari i psiholozi i prijatelji iz cele Srbije sa ciljem da emotivno, praktično i materijalno pomognu novim porodicama koje tek otpočinju dugu i neizvesnu borbu za izlečenje svojih mališana

Humanitarna ski trka "Budi život" 5. marta na Kopaoniku
001_SKIJASLISTA_SOCIAL_TRKA_02_feed copy 8 - Copyright Promo

Skijališta Srbije i organizacija NURDOR organizuju humanitarnu ski trku “Budi život” 5. marta sa početkom u 12 časova na Kopaoniku, na stazi Karaman greben. 

Svi zainteresovani skijaši i borderi i ljubitelji planine mogu da se od 3. marta prijave za učešće u Upravnoj zgradi Skijališta Srbije na Kopaoniku. 

Kotizacija za učešće na trci je od 1000 dinara. Prikupljena sredstva namenjena su za adaptaciju nove Roditeljske kuće u Beogradu za smeštaj i brigu o deci oboleloj od raka iz cele Srbije. Više informacija na sajtu Skijališta Srbije i NURDOR-a.

Zainteresovani koji ne skijaju, a žele da doniraju novac to mogu da učine uplatom na žiro račun NURDOR-a (170-30010715000-82) uz napomenu Humanitarna ski trka “Budi život” ili da kupovinom majice daju svoj doprinos akciji. Najbolje takmičare očekuju vredne nagrade, skije i ski karte za narednu sezonu.

Nacionalno udurženje roditelja dece obolele od raka su 2003. godine osnovali roditelji lečene dece, lekari i psiholozi i prijatelji iz cele Srbije sa ciljem da emotivno, praktično i materijalno pomognu novim porodicama koje tek otpočinju dugu i neizvesnu borbu za izlečenje svojih mališana. 

Tokom osamnaest godina rada udruženje je pokrenulo brojne projekte, od kojih su mnogi po prvi put sprovođeni u Srbiji i koji su značajno doprineli poboljšanju kvaliteta uslova lečenja dečjeg kancera u našoj zemlji: osam rehabilitacionih kampova za izlečenu decu godišnje; pet Roditeljskih kuća u Beogradu, Novom Sadu i Nišu; izgradnja novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu; nedeljne radionice psiho-socijalne podrške za decu i roditelje; edukacija volontera, roditelja, medicinskog osoblja…

NURDOR 2019. godinu započinje velikim projektom sa ciljem izgradnje i opremanja nove Roditeljske kuće u Beogradu, a kojom će se omogućiti besplatan smeštaj i briga o deci i njhovim porodicama koje dolaze iz cele Srbije u glavni grad na lečenje. S obzirom da se često radi o materijalno ugroženim porodicama iz manjih sredina, od izuzetne je važnosti da im obezbedimo podršku. Da ni za jedno dete bolest ne predstavlja prekid detinjstva, a za roditelje oduzimanje dostojanstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike