Crne brojke po gradovima: Beograd oborio rekord, slede ga Novi Sad, Čačak, Bor, "Leoni" žarište

10.11.2020

14:32 >> 19:22

0

Autor: M. I.

Glavni grad je, inače, već nedeljama označen kako najveći problem

Crne brojke po gradovima: Beograd oborio rekord, slede ga Novi Sad, Čačak, Bor, "Leoni" žarište
Copyright Printscreen/Youtube/RTS

Beograd je danas oborio rekord po broju zaraženih za jedan dan. Od 2.823 slučaja za 24 sata u celoj Srbiji, polovina je iz prestonice – 1.423.

Glavni grad je, inače, već nedeljama označen kako najveći problem.

Kapaciteti u prestonici su gotovo popunjeni, a pacijenti pozitivni na koronu iz prestonice se upućuju na lečenje u Požarevac, Smederevo i Mladenovac.

Pročitajte još: Srbija ponovo oborila rekord: Nikad više zaraženih u jednom danu

Novi Sad je na drugom mestu po broju novozaražanih, sa 155, dok je juče imao 139. Treći je Niš sa 118, što je nagli skok u odnosu na jučerašnjih 76. Na četvrtom mestu je Kragujevac sa 106 slučajeva.

Od ostalih gradova u Srbiji, situacija je sledeća: Kraljevo 62, Valjevo 56, Pančevo 50, Šabac 44, Zrenjanin 37, Čačak 37 i Vranje 32 slučaja.

Ostali gradovi imaju manje od 30 novozaraženih za jedan dan.

Prokuplje: Raste broj zaraženih,”Leoni” žarište

U poslednja 24 sata u kovid ambulanti Doma zdravlja u Prokuplju pregledan je 131 pacijent, saopštili su iz te zdravstvene ustanove.

Na infektivnom odeljenju Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić” u Prokuplju u poslednja 24 sata hospitalizovano je 20 pacijenata, od kojih je sedmoro pozitivno na virus korona, objavljeno je na sajtu opštine Prokuplje.

Na kiseoničkoj potpori je troje pacijenta zbrinutih u Opštoj bolnici.

Zbog kontakta sa zaraženim osobama ili zbog lakših simptoma bolesti kovid-19 u kućnoj izolaciji je devetoro Prokupčana.

Printscreen / Youtube

Najveći broj zaraženih dolazi iz pogona fabrike “Leoni” u Prokuplju i Malošištu, a 30 radnika iz prokupačkog pogona je na kućnom lečenju, prenosi RTS.

Bor: Još dva novozaražena, aktivnih slučajeva 210

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, na području Bora registrovana su dva nova slučaja zaraženih virusom korona, a na današnji dan broj ukupno aktivno pozitivnih je 210.

U kovid ambulanti se i dalje beleži veliki broj pregleda, kako pacijenata sa potencijalnim simptomima virusa, tako i kontrolnih, a za oko 170 uzetih briseva čekaju se rezultati testiranja, saopštio je Štab za vanredne situacije grada Bora.

Na Grudnom odeljenju Opšte bolnice Bor hospitalizovan je 31 pacijent, od kojih je kod 21 laboratorijski potvrjden virus korona, dok se za još petoro čekaju rezultati.

U Čačku korona virus za 24 sata odneo tri života: Dupliran broj prvih pregleda, bolnica sve punija

U protekla 24 sata u čačanskoj bolnici preminula su tri kovid pacijenta: dva muškarca iz Čačka starosti 72 i 66 godina, kao i žena iz Gornjeg Milanovca stara 54 godine. Imali su tešku upalu pluća, ali i pridružene bolesti.

Foto: RINA

Na kovid odeljenjima Opšte bolnice u Čačku trenutno su hospitalizovana 92 pacijenata pozitivna i suspektna na korona virus. U protekla 24 sata primljeno je 12 pacijenata, otpušteno njih sedam, a dva pacijenta prebačena su u zdravstvene ustanove u Beograd, na dalje lečenje.

U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice evidentirana su 82 prva pregleda, što je duplo veći broj u odnosu na prethodni dan.

Pirotski okrug: Najviše novozaraženih u jednom danu

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje Pirot, u Pirotskom okrugu danas je od 57 testiranih uzoraka, pozitivno na virus korona bilo 36, što je i najveći broj novoobolelih u jednom danu od početka epidemije na teritoriji tog okruga.

Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Od 36 novozaraženih 20 je iz Pirota, 14 iz Dimitrovgrada i dva iz Bele Palanke, saopštio je Z ZJZ Pirot.

Na analizu, danas, je poslato 36 uzoraka briseva.

Kragujevac: Nestabilna situacija,na lečenju skoro 140 oboleli

U poslednja 24 sata u Kliničkom centru Kragujevac hospitalizovano je 25 obolelih od kovida-19, a na lečenju u toj ustanovi trenutno je blizu 140 zaraženih virusom korona.

Tanjug/Tara Radovanović

Od 416 testiranih u poslednja 24 sata, 102 je pozitivno na koronavirus, a situacija u tom gradu je nestabilna i nepredvidiva, prenosi RTS.

Za nedelju dana 202 novoobolelih u Srednjebanatskom okrugu

U poslednjih sedam dana na teritoriji Srednjobanatskog okruga registrovana su 202 nova slučaja kovida-19.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin na bolničkom lečenju je 71 pacijent, a u kućnoj izolaciji je 296 obolelih, što je ukupno 367 aktivnih slučajeva kovida-19.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike