Stranci otkinuli na “fiće” i “jugiće”: Jovana je od jugonostalgije napravila sjajan posao! (VIDEO)

30.01.2022

19:00

0

Jovanu Stojiljković mnogi poznaju po žutom “fići” kome je nadenula nadimak Čips i sa kojim krstari kako srpskim drumovima, tako i društvenim mrežama

Stranci otkinuli na “fiće” i “jugiće”: Jovana je od jugonostalgije napravila sjajan posao!  (VIDEO)
jugoverse - Copyright Printscreen Youtube Yugoverse

Jedna Beograđanka je svoju ljubav prema “Zastavinim” oldtajmerima pretvorila  uspešan posao - svojim “fićama” i “jugićima” vozi putnike pravo u jugonostalgiju.

Jovanu Stojiljković mnogi poznaju po žutom “fići” kome je nadenula nadimak Čips i sa kojim krstari kako srpskim drumovima, tako i društvenim mrežama. Čips ima skoro 10 hiljada pratilaca na Instagramu, a Jovana je nakon njega kupila još jednog “fiću”, ali kontraša, kao i dva “jugića” od kojih je jedan kabriolet.

Iz tog malog voznog parka se izrodila ideja da pokrene sopstveni koncept tura po Beogradu i šire pod nazivom “yugoverse”.

“Nisam kupovala automobile iz potrebe da njima radim, nego sam uradila nešto obrnuto, htela sam da uposlim svoje automobile da sami sebe održavaju. Tako je nastala jedna lepa priča u kojoj radi mnogo nas, mnogo nas održava svoja kola i registruje ih od novca koji zaradimo na tim turama”, kaže Jovana za emisiju “24sedam sa Marom”.

Kada vozi veće grupe, u pomoć joj priskaču sve kolege, vlasnici drugih “Zastavinih” vozila iz prošlog veka. Međutim, pravi biser kolekcije definitivno je “jugo kabrio” iz 2006. godine u kameleon-ljubičastoj boji.

24sedam TV
Fića Čips

“Kameleon folije jesu skupe, ali sreća u nesreći je što je ‘jugo kabrio’ samo pola auta, tako da mi je trebalo manje folije”, našalila se sa voditeljkom Marijom Atanasković.

Kabrio “jugići” su ovih dana baš na ceni, jer ih po oglasima jednostavno nema, a mnogi ih žele. Sa druge strane, oni koji su imali prilike da se provozaju u njenim vozilima su oduševljeni. Korona je malo zaustavila ture, ali su do sada najčeći putnici bili Francuzi, Norvežani i Indusi.

“Kod Indusa je recimo bilo interesantno što su oni rekli da nikad nisu videli ovakva kola, niti su znali da postoje, to je njima bilo nešto totalno strano, ali su vrlo uzbudjeni oko automobila, jako vole da se slikaju sa njima, iz svih mogućih uglova, vole da se voze u ‘kabrioletima’ i u ‘fićama”, kaže Jovana.

Kako izgleda njena flota, koliko je “Zastavinih” vozila uspela da okupi na jednoj turi i zbog čega su kola jugoslovenske proizvodnje zapravo veoma kvalitetna, saznaćete ako pogledate novu epizodu emisije “24sedam sa Marom”.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i videa, bez navođenja izvora, autora i embedovanja epizode sa YouTube kanala 24sedam tv

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike