"Ona je bila i ostala anđeo": Preminula mlada humanitarka iz Vlasotinca, Milica pomagala starijima i osobama sa invaliditetom (FOTO)

26.01.2022

12:10

0

Udruženje građana "Osmeh“ saopštilo je sinoć da ih je zauvek napustila njihova predsednica Milica Radulović

"Ona je bila i ostala anđeo": Preminula mlada humanitarka iz Vlasotinca, Milica pomagala starijima i osobama sa invaliditetom (FOTO)
Printscreen/Facebook/UGOsmeh

Predsednica udruženja građana "Osmeh", koje se bavi pružanjem usluga socijalne zaštite za osobe sa invaliditetom, preminula je od posledica epilepsije, potvrđeno je iz ovog udruženja.

Udruženje građana "Osmeh“ saopštilo je sinoć da ih je zauvek napustila njihova predsednica Milica Radulović u 31. godini.

Mlada humanitarka je otišla prerano, a vodila je udruženje koje je realizovalo programe pomoći u kući za starije i osobe sa invaliditetom, lične pratioce deteta i program podrške osobama sa mentalnim i intelektualnim teškoćama.

Iz ovog udruženja su saopštili na društvenim mrežama da je Milica preminula 17. januara.

- Poštovani prijatelji i poštovaoci rada UG OSMEH, sa tugom vas obaveštavamo da je naša voljena Milica 17. 1. 2022. godine usnula u Gospodu i preselila se u carstvo nebesko. Naša predsednica, prijateljica, pomoćnica, naš anđeo. Imali smo na ovoj zemlji njen osmeh, njeno srce i njena krila kojima se trudila da nas sve obasja i zakrili. A sada je imamo na nebu kao sjajnu zvezdu, odakle nas posmatra sa smeškom i čuva svojom dobrotom. Ona je bila i ostala naš anđeo, osoba koja je pomerala granice neba, rušila zidove nerazumevanja i gradila jedan bolji svet za sve nas. Neka joj Bog podari rajski mir, a nama neka se smiluje u ovim teškim vremenima - stoji u saopštenju na fejbuk-stranici.

Tog dana kada je preminula, Milica je na svom fejsbuk-profilu ostavila status koji slama dušu:

- Svi mi se svakodnevno suočavamo sa situacijama u kojima je naš zadatak da nekog podržimo, zauzmemo stav da li smo ili nismo zainteresovani da učestvujemo u životnoj debati sporta, nauke, politike, života... I svi mi prolazimo kroz proces razmišljanja o donošenju odluka, o formiranju stava, o razgovoru o stavovima, o raspravljanju o stavovima, o svađi čak... sa bližnjima, na internetu, na slavama, posle čašice koja je dosta, ili dve, koje su već malo, kako kaže narod. 

 

 

- Da li mi donosimo te odluke sami, ili ipak postoji ono drugo ja koje nam pomaže? Da li postoji onaj loš, ili dobar policajac, zavisno od toga kako sebe okarakterišete u razgovoru koji ćete obaviti pre svake važne odluke? Da li postoji draga Saveta, vi - Saveta, ali ne skroz vi, nego vaš glas u glavi koji je uvek tu za svesni razgovor i za samo vaše uvo?

Bonus video

24sedam

 

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam