"Ovo je odličan poslovni potez, Telekom postaje lider u regionu"

22.07.2021

08:18 >> 08:59

0

Autor: A.S.

Lučić kaže da korisnici mogu da očekuju i veći broj utakmica i specijalnih emisija posvećenih Premijer ligi

"Ovo je odličan poslovni potez, Telekom postaje lider u regionu"
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Telekom Srbija i Arena Channels Group sklopili su šestogodišnji ugovor sa Premijer ligom, a nakon sklapanja ugovora, ova srpska kompanija i njena medijska kuća, postali su vlasnici prava na ovo takmičenje od sledeće sezone.

Zahvaljujući tom ugovoru navijači na Balkanu mogu da očekuju više direktnih prenosa utakmica.

Ugovor je poslovna tajna, ali su se u pojedinim medijima pojavile cifre koje su dobili od neimenovanih izvora.

Pročitajte još:

O ovom ugovoru TV Prva je razgovarala sa generalnim direktorom Telekoma Srbija Vladimirom Lučićem.

– Mi cifru ne možemo komentarisati jer je to u skladu sa ugovorom koji smo potpisali o poverljivosti, sa Premijer ligom. Ovaj ugovor našoj kompaniji Areni omogućava da šest godina ima prava da emituje sve utakmice Premijer lige u šest zemalja. Smatramo da smo uradili ono što su korisnici tražili od nas – da najbolji fudbal bude na jednom mestu – ističe Lučić i dodaje da je novina to što će se prenositi sve utakmice na potpuno novi način.

Lučić kaže da korisnici mogu da očekuju i veći broj utakmica i specijalnih emisija posvećenih Premijer ligi.

– Ovo je odličan poslovni potez Telekoma jer smo mi, pre svega, do 2028. pozicionirali naš sportski kanal Arenu u šest zemalja bivše Jugoslavije kao glavni sportski kanal. Ono što nam takođe ide na ruku jeste da se povećava broj smart televizora, a i svako domaćinstvo će želeti da ima Arenu. Mi značajno ovim povećamo broj korisnika Arene, samim tim i prihode. Ovaj ugovor je završetak plana pozicioniranja Telekoma Srbija u regionu – dodaje Lučić ističući da Telekom tu strategiju nikada nije ni krio.

Ističe zadovoljstvo time što je Telekom četiri prava na velika sportska takmičenja dobio na tenderima.

– Moram da kažem i da je u razgovorima sa ligama svaka liga izrazila zadovoljstvo što će im partner biti Telekom Srbija. Mi smo poznati po tome što ne prenosimo samo utakmice, već dajemo novi kvalitet svemu tome – rekao je Lučić.

Ova investicija je, dodaje, deo ambicioznog biznis plana koji Telekom Srbija ima, a koji pokazuje da Telekom postaje lider u regionu.

– Imamo izuzetan rast prihoda i profitabilnosti ove godine. Imaćemo profit koji je minimalno duplo veći od onog 2020. godine – navodi generalni direktor Telekoma.

Pročitajte još:

Naglašava da Telekom Srbija od 1996. godine isključivo posluje na konkurentnom tržištu.

– Kao i uvek, direktni napadi na nas dolaze od medija koji su u vlasništvu konkurencije, što mi smatramo zloupotrebom položaja. I ovog puta koriste medije u svom vlasništvu kako bi napravili kampanju protiv nas, što samo svedoči o tome koliko je ovo dobar poslovan potez – rekao je Lučić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike