24SEDAM RUMA: Vesić obišao radove - Nastavljamo ulaganja u lokalne zajednice, sve za bolji standard građana

29.10.2023 | 13:41

Ministar je istakao da na ovaj način pokazujemo koliko je važno da osim što gradimo auto-puteve i brze saobraćajnice, istovremeno gradimo i lokalne puteve

Copyright MGSI/Goran Srdanov

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je jutros radove na rehabilitaciji lokalnog puta Vitojevci - Grabovci, na teritoriji opštine Ruma.

Vesić je rekao da je samo ove godine ministarstvo za obnovu lokalnih puteva na ovoj opštini izdvojilo više od šest miliona evra, kao i da će ukupno ove godine na teritoriji opštine Ruma biti urađeno skoro 23 kilometra puta. POGLEDAJ GALERIJU

Ministar je istakao da na ovaj način pokazujemo koliko je važno da osim što gradimo auto-puteve i brze saobraćajnice, istovremeno gradimo i lokalne puteve, koji takođe imaju regionalni značaj, a od vitalne su važnosti za živote ljudi koji tu žive.

 

 

- Gospodin Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture posetio je Rumu i izgradnju deonice puta Vitojevci – Grabovci. Vesić je istakao da je resorno ministarstvo ove godine uložilo već preko 350 miliona evra u rekonstrukciju postojećih lokalnih puteva širom Srbije, što doprinosi povećanju radnih mesta, boljoj povezanosti i ekonomskom rastu. Rekonstrukcija postojećih puteva je važna jer neki od njih nisu obnavljani i po više decenija, čak i po 60 godina. Zajedno sa ministarstvom ove godine na teritoriji Opštine Ruma izgradićemo skoro 23 km lokalnih puteva! Prva deonica puta, koja je bila planirana je urađena, to je lokalni put Platičevo - Vitojevci. Zahvaljujući predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, uradićemo i nastavak puta do Grabovaca u dužini od 4,2 km, čime ćemo imati ukupno 9,2 km potpuno novog asfalta - napisala je na Instagramu predsednica opštine Ruma Aleksandra Ćirić Bošković.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

 

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: 24sedam