Odgovorni lideri u 2020: Srpska asocijacija menadžera dodelila "SAM godišnje nagrade"

24.12.2020

11:09 >> 11:10

0

SAM bira menadžera godine, mladog menadžera godine, poslodavca i društveno odgovornu kompaniju godine

Odgovorni lideri u 2020: Srpska asocijacija menadžera dodelila "SAM godišnje nagrade"
Copyright Jasmina Knežević; Foto: Promo/SAM

Srpska asocijacija menadžera (SAM) devetu godinu zaredom dodelila je “SAM godišnje nagrade“ najboljima u Srbiji. I u izazovnoj godini nagrađeni su izuzetni menadžeri, poslodavci i kompanije koji su svojim ponašanjem, aktivnošću i poslovanjem zaslužili da budu posebno istaknuti i koji društvu mogu da služe kao primer odgovornog poslovanja, saopštio je SAM.

SAM godišnje nagrade 2020. dodeljene su u sledećim kategorijama: menadžer godine, mladi menadžer godine, poslodavac godine i društveno odgovorna kompanija godine.

Tradicionalna titula Menadžer godine 2020. pripala je dr Jasmini Knežević, CEO, BelMedic. Titula Poslodavac godine 2020 pripala je kompaniji Termovent. Žiri SAM-a je odlučio da u kategoriji mladi menadžer godine, nagradu dodeli dvema osobama, u skladu sa ciljevima SAM-a usmerenim na promovisanje dostignuća, ličnog razvoja i preduzetničkog duha mladih menadžera. Ovo veliko priznanje poneli su Dragana Milanović, direktor i osnivač, Roberto Baressi, i Ivan Pribićević, direktor, Simplify.

Pročitajte još

Takođe, društveno-odgovorna kompanija 2020. je MK Group, sa svojim projektom Odgovorni lideri za regionalne heroje.

Dragoljub Damljanović, predsednik Srpske asocijacije menadžera, istakao je da je ova godina bila izazovna i vrlo neočekivana, i da su svi menadžeri “morali da se snalaze, da budu vrlo efikasni i vrlo empatični, da probaju da sačuvaju svoje preduzeće i svoje zaposlene”.

– Jako smo uticali i pokušavali da pokažemo državi koliko je bitno da se što ranije reaguje i to se na kraju i desilo. Ponosan sam na naše članove koji su uspeli da sačuvaju svoje zaposlene jer je to ključ za uspeh koji će doći kada sve ovo prođe. Kada pričamo o 2021, vidimo svetlo na kraju tunela – rekao je Damljanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike