Briselu dostavljen Program ekonomskih reformi do 2023.

29.01.2021

12:20

0

Srbija je danas Evropskoj komisiji dostavila Program ekonomskih reformi za period 2021-2023. godine, kao najvažniji strateški dokument u ekonomskom dijalogu s

Briselu dostavljen Program ekonomskih reformi do 2023.
Copyright Pixabay

Taj dokument, kažu u Ministarstvu finansija, biće razmotren sa predstavnicima EU odnosno sa ministrima finansija i privrede, predstavnicima centralnih banaka država članica EU i nadležnim evropskim institucijama tokom aprila i maja 2021. godine, u okviru ekonomskog dijaloga.

Pročitajte još:

Na sastanku Saveta EU za ekonomska i finansijska pitanja u maju 2021. godine biće usvojene i nove zajedničke preporuke učesnicima u procesu (Zapadni Balkan i Turska).

U Ministarstvu finansija kažu Tanjugu da Program, koji je u četvrtak usvojila Vlada Srbije, sadrži srednjoročni okvir makroekonomske i fiskalne politike, kao i detaljan prikaz strukturnih reformi.

Nikakvi detalji ovom prilikom nisu dati, osim da su reforme organizovane u osam ključnih oblasti: tržište energije i transporta, poljoprivreda, industrija i usluge; poslovni ambijent i borba protiv sive ekonomije; istraživanje, razvoj i inovacije i digitalna transformacija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike