Ministar Mali otkrio nove detalje oko prijave za 60 evra

31.01.2021

09:15 >> 11:48

0

Sinša mali je naveo da će za građane biti dovoljno jedno prijavljivanje i ko se prijavi za 30 evra koji se isplaćuju u maju, neće morati da se prijavljuje

Ministar Mali otkrio nove detalje oko prijave za 60 evra
Copyright Profimedia

Građani će u drugoj polovini aprila moći da se putem kol centra i sajta trezora Srbije prijavljuju za pomoć države od dva puta po 30 evra, a za penzionere sledi dodatnih 50 evra, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

On je gostujući na TV Prva rekao da će penzinerima dodatnih 50 evra biti isplaćeno u septembru.

Naveo je da će za građane biti dovoljno jedno prijavljivanje i ko se prijavi za 30 evra koji se isplaćuju u maju, neće morati da se prijavljuje za drugih 30 evra koje sleduju u novembru, već će ih dobiti automatski.

Pročitajte još

Kada je reč o penzionerima, oni neće morati da se prijavljuju uopšte, jer, kako je objasnio Mali, postoji uhodan sistem sa Fondom PIO oko isplata najstarijima.

Takođe, kako je naveo, za pomoć neće morati da se prijavljuju ni korisnici socijalne pomoći. Njima će novac biti isplaćen i bez prijavljivanja.

Ranije je ministar Mali  istakao da privreda ove godine biti podržana sa tri puta po 50 odsto minimalne zarade, svakog zaposlenog u mikro, malim i srednjim preduzećima kao i kod preduzetnika, što će biti isplate u aprilu, maju i junu.
Dodao je da će doći do proširivanja garantnu šemu što kao podrška privredi ide preko banaka, i istakao da se planira sektorska pomoć za transportne kompanije od 600 evra po autobusu.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tv Prva

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike