Stiže veća penzija i za „zaposlene“

09.02.2021

10:04 >> 13:18

0

Za penzionere iz kategorije zaposlenih, danas je počela isplata penzija za januar, uvećanih za 5,9 odsto

Stiže veća penzija i za „zaposlene“
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Uvećane čekove će danas dobiti oni kojima primanja dobijaju na kućne adrese i na šalterima pošta, dok će penzionerima koji penzije primaju preko tekućih računa, one početi da stižu od sutra.

Ministar finansija u Vladi Replublike Srbije Siniša Mali danas je izjavio da počela isplata uvećanih penzija u skladu sa švajcarskom formulom.

Pročitajte još:

– Uvećane penzije dobija oko 1,7 miliona penzionera, što je sjajna vest za naše najstarije, za koje je prethodna godina zbog zdravstvene situacije bila posebno teška. Švajcarska formula na najrealniji način oslikava stanje u privredi i zahvaljujući njoj penzije rastu na potpuno realnim osnovama – naveo je Mali.

Naveo je da su penzije u poslednjih nekoliko godina porasle za oko 29 odsto.

– Reč je o prosečnom povećanju, u iznosu od oko 29 odsto od 2014. godine kada samo bili prinuđeni na mere fiskalne konsolidacije. Taj procenat uključuje i poslednje povećanje penzija, koje je stupilo na snagu 1. januara 2021. godine – rekao je on.

Prosečna januarska penzija sa povišicom će iznositi oko 29.400 dinara, oko 1.600 dinara više nego što su najstariji u proseku dobijali do sada.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

TAGOVI:

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike