Počinje sezona skijanja: Evo koliko košta ski-pas za Kopaonik, Staru planinu i Zlatibor

16.11.2022 | 13:51

Objavljene cene na skijalištima za ovu sezonu

Copyright RINA

Direktor JP Skijališta Srbije Dejan Ćika rekao je za Tanjug da je pretprodaja ski-pasova krenula odlično, da očekuje izvanrednu sezonu, kao i da cene ski-pasa za Kopaonik, Staru planirnu i Tornik na Zlatiboru nisu povećane.

On je najavio da će prvi "ski-opening" biti na Kopaoniku od 8. do 11. decembra, sedam dana kasnije na Staroj planini, dok će na Torniku biti poslednjeg vikenda u decembru.

Ćika je naglasio da je skijanje besplatno prvog dana otvaranja svakog od skijaških centara. On je dodao da se kupovinom preko veb-šopa do kraja novembra može ostvariti 15 odsto popusta. Od 1. do 4. decembra popust preko veb-šopa je 10 odsto, a čitave sezone pet odsto.

Prosuđujući po prvom danu prodaje, Ćika je rekao da očekuje izvanrednu sezonu sa obaranjem prošlogodišnjeg rekorda.

Dnevni ski-pas za odrasle je 3.700 dinara, za decu 2.500, a sedmodnevni 160 evra (u dinarskoj protivvrednosti). On je rekao da Skijališta imaju plan za pravljenje skijališta i na Goliji, kao i rekreativno-edukacionog centra na Avali za regrutovanje novih skijaša.

Na popularizaciji skijanja sada rade kroz davanje besplatnih ski-pasova za osnovce i srednjoškolce iz opština koje gravitiraju ski-centrima.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: Tanjug