Biser arhitekture u novom ruhu: Grad rekonstruisao fasadu zgrade Privrednog suda u Kneza Miloša

21.12.2021

10:15

0

Autor: 24sedam

Vesić je rekao da je Grad Beograd finansirao obnovu fasade i javnu rasvetu, a Ministarstvo pravde obnovu stolarije

Biser arhitekture u novom ruhu: Grad rekonstruisao fasadu zgrade Privrednog suda u Kneza Miloša
3f3b9dbf28c84565e3c8d027e263d94d_9995948364 - Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i ministarka pravde Maja Popović obišli su juče zgradu Privrednog suda na kojoj je kompletno restaurirana fasada. 

Događaju su prisustvovali i direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda Olivera Vučković, direktor JKP "Javno osvetljenje" Aleksandar Cincar Poposki, predsednik Privrednog suda Jovan Jovanović i predsednica Privrednog apelacionog suda Jasminka Obućina.

Beoinfo
 

Vesić je rekao da je Grad Beograd finansirao obnovu fasade i javnu rasvetu, a Ministarstvo pravde obnovu stolarije. Grad je, dodao je, u obnovu fasade uložio 82 miliona dinara i oko 25 miliona dinara u rasvetu.

Prema njegovim rečima, zgrada Privrednog suda je biser arhitekture koja uskoro puni 200 godina. 

Beoinfo
 

Ministarka Popović zahvalila je Goranu Vesiću, koji je, kako je navela, imao najznačajniju ulogu i prepoznao značaj renoviranja fasade objekta iz 19. veka, bisera naše arhitekture.

Beoinfo
 

- Nastavićemo dalju rekonstrukciju ove zgrade, uz poštovanje svih propisa koji se odnose na zaštitu kulturnih spomenika. Uradićemo unutrašnju stolariju, podove, sanitarne čvorove kako bi bila na zadovoljstvo naših građana, ali i svih zaposlenih - naglasila je ministarka Popović.

Prema njenim rečima, Ministarstvo pravde u ovom trenutku renovira više od 10 objekata i radi na velikim građevinama kao što su upravo završena Palata pravde u Kragujevcu, a rade se i projekti za Kruševac i Niš.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike