Četiri miliona za četiri beogradska porodilišta: "Parking servis" donirao novu medicinsku opremu

17.12.2021

14:30

0

Autor: 24sedam

Kako je tom prilikom podsetio Vesić, ovo je četvrta godina kako se realizuje akcija "Bebi parking-mesto"

Četiri miliona za četiri beogradska porodilišta: "Parking servis" donirao novu medicinsku opremu
3e23ef720427b44d481b55ec1a873d2b_6058955500 - Copyright Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor "Parking servisa" Andrija Čupković prisustvovali su danas potpisivanju ugovora za donaciju medicinske opreme porodilištima u okviru ovogodišnjeg ciklusa akcije "Bebi parking-mesto". 

Kako je tom prilikom podsetio Vesić, ovo je četvrta godina kako se realizuje ova akcija i svake godine je sve uspešnija.

– Pre četiri godine doneli smo odluku da po ugledu na "Đačko parking mesto" napravimo parking-mesta i ispred četiri porodilišta: "Narodni front", "Višegradska", "Zvezdara" i od ove godine "Zemun". Sav prihod se ulaže u nabavku opreme za porodilišta, to jest u ono šta je njima potrebno, kako bi bili još bolje opremljeni. Ove godine prikupljeno je više od četiri miliona dinara – skoro 30.000 evra prihoda na tim parking-mestima – kazao je Vesić.

Beoinfo
 

On je podsetio da je više od 30 škola uključeno u akciju "Đačko parking-mesto", te da se novac prikupljen na ovaj način ulaže u ove škole.

Čupković je istakao da je "Parking servis" veoma ponosan na ove dve akcije, ali i na rekonstruisane garaže u Beogradu koje su na evropskom nivou, a neke čak i iznad tog nivoa poput garaže na Obilićevom vencu. 

Beoinfo
 

– Akcija "Bebi parking-mesto" postaje tradicionalna i što je veoma važno, iz godine u godinu pravimo mali pomak u pozitivnom smeru. Osim đačkih i bebi parking-mesta, u garažama postoje posebno obeležena porodična parking mesta. Porodicama koje dobiju dete odobravamo 30 sati besplatnog parkiranja u zonama. Trudimo se kao društveno odgovorno preduzeće da što više pomognemo u tom segmentu zdravstva – kazao je Čupković.

Oprema za porodilišta kupljena je novcem od plaćanja parkiranja na 24 posebno obeležena bebi parking-mesta, koja se nalaze ispred porodilišta GAK "Narodni front", Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCS, Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC "Zvezdara" i Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC "Zemun". 

Po šest bebi parking-mesta nalazi se ispred svakog od ovih porodilišta.

Šta su dobile bolnice? 

Beoinfo
 

Na današnjem svečanom uručenju, Bolnica za ginekologiju i akušerstvo KBC "Zvezdara" dobila je hirurški instrumentarijum i kontejner za sterilizaciju, GAK "Narodni front" vakuum ekstraktor set i centrifugu hematokrita, Klinika za ginekologiju i akušerstvo KCS sedam mehaničkih bolničkih kreveta za opštu negu, sa četvorodelnom pločom za ležanje sa antidekubitalnim dušekom i šest noćnih ormarića za pacijente, a KBC "Zemun" radiohirurški aparat sa dodatnom opremom i medicinsku LED lampu na stativu. 

Ugovore o donaciji danas su potpisali prof. dr Željko Miković, v. d. direktora GAK "Narodni front", prof. dr Petar Svorcan, v. d. direktora KBC "Zvezdara", prof. dr Aleksandar Stefanović, direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo KCS i prim. dr sc. med. Tomislav Stefanović, upravnik Bolnice za ginekologiju i akušerstvo KBC "Zemun". 

Direktori i predstavnici ovih klinika ukazali su na veliki napor države da se ulaže u zdravstvo i zdravstvene ustanove, zatim su najavili nove rekonstrukcije i izrazili zahvalnost za svu opremu koju je obezbedio "Parking servis".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike