Nekad ih je bilo samo 200, a danas ih ima čak 390: Širenjem stanica milicije poštovaće se komunalni red

17.12.2021

09:13

0

Autor: 24sedam

Vesić je istakao da se otvaranjem nove stanice Komunalne milicije ostvaruje strategija da svaki deo Beograda bude pokriven

Nekad ih je bilo samo 200, a danas ih ima čak 390: Širenjem stanica milicije poštovaće se komunalni red
Tan2021-12-17_9437712_2 - Copyright Tanjug/BeoInfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je u Mladenovcu novu ispostavu Komunalne milicije i razgovarao s milicionarima koji rade na teritoriji te gradske opštine.

Vesić je istakao da se otvaranjem nove stanice Komunalne milicije ostvaruje strategija da svaki deo Beograda bude pokriven kako bi svuda vladao komunalni red, saopštio je danas gradski Sekretarijat za informisanje.

- Pre nekoliko godina u Beogradu je bilo tek nešto više od 200 komunalnih milicionara, a danas ih ima 390, i prvi put smo u prilici da otvorimo stanice van centra grada. Do sada smo ih otvorili u Mladenovcu, Obrenovcu, a biće otvorena i u Barajevu - rekao je Vesić.

Tanjug/BeoInfo
 

Najavio je da će uskoro biti otvoren konkurs za još 100 komunalnih milicionara, tako da će ih biti skoro 500, što će omogućiti da se stanice otvore i u preostalim prigradskim opštinama.

Vesić je naglasio da je prisutnost komunalne milicije važna jer ona rešava mnoge komunalne probleme.

Naveo je da su ti problemi buka, bacanje smeća, parkiranje, kao i da postoji mnogo drugih problema na koje se sugrađani žale, a koje sama policija zbog prirode svog posla ne može da rešava.

Tanjug/BeoInfo
 

- Ova stanica je za početak dovoljna, ali ćemo u Mladenovcu napraviti potpuno novu zgradu gde će, pored Komunalne milicije, biti i inspekcija, i na taj način ćemo pokazati da će ovde biti i više od 20 komunalnih milicionara. Stalno ulažemo u ovu službu, oni imaju nove automobile, a očekujemo uskoro da svi dobiju nove i kvalitetne uniforme jer želimo da ulažemo u ljude koji štite red u gradu i koji su u službi građana - istakao je Vesić.

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić zahvalio je gradskoj vlasti i zameniku gradonačelnika na podršci u ispunjavanju obećanja o otvaranju ispostave Komunalne milicije u Mladenovcu.

- Građani opštine će otvaranjem ove ispostave dobiti kvalitetniju i bolju komunalnu uslugu, sigurnost i bezbednost, kako lica tako i imovine. Zajedno sa policijskom stanicom i ispostavom komunalne milicije trudićemo se da sa svim opštinskim službama napravimo dobar plan saradnje i radimo u interesu građana Mladenovca - istakao je Glišić.

Printscreen/YouTube
Ranko Šekularac

Rukovodilac unutrašnje kontrole Sekretarijata za poslove komunalne milicije Ranko Šekularac podsetio je da će otvaranjem ispostave komunalna milicija biti prisutnija na teritoriji ove opštine.

- Građani prigradskih opština takođe imaju pravo na poštovanje komunalnog reda baš kao i oni koji su u centru grada. Nadam se da ćemo sa građanima, inspekcijama i policajcima PS Mladenovac imati dobru saradnju i zajednički raditi u interesu građana - rekao je Šekularac.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike