Za pet godina uloženo više od tri milijarde dinara u škole i vrtiće u Beogradu

27.12.2020

12:14

0

Autor: Jovana Vrećo

Paralelno je došlo i do projekta subvencionisanog boravka dece i u privatnim vrtićima čime su roditelji podržani sa gotovo 14 milijardi dinara

Za pet godina uloženo više od tri milijarde dinara u škole i vrtiće u Beogradu
Copyright Foto: Pixabay (Ilustracija)

U poslednjih pet godina u Beogradu je u obnovu i izgradnju škola i vrtića uloženo više od tri milijarde dinara, saopštio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Na desetine škola i vrtića je kompletno obnovljeno, ovo su godine sa rekordnim brojem gradilišta u obrazovnim institucijama u Beogradu – naveo je Gak.

Slavko Gak Printscreen/YouTube RTV Mag

Kako je rekao, neke od najvažnijih investicija u poslednjih pet godina su izgradnja škole u naselju Leštane, nova škola u naselju Busije, kompletna obnova škole u Dražnju, Begaljici, “1.300” kaplara na Zvezdari, te plaćanje svih zaostalih dugogodišnjih dugovanja Grafičke škole, zbog čega je devet godina bila u blokadi, a potom i obnova ove škole.

On je dodao da su otvoreni novi vrtići u Altini, na Zvezdari, u Surčinu i Sopotu, adaptirani su vrtići u četiri škole, kompletno je rekonstruisano na desetine vrtića a sve paralelno sa rastom projekta subvencionisanog boravka dece i u privatnim vrtićima čime su roditelji podržani sa gotovo 14 milijardi dinara.

Gak, koji je i član i Gradskog odbora SNS, rekao je da su u Beogradu višestruko uvećane investicije u obrazovanje otkad gradom upravlja ta stranka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike