Beograđani, ne morate da brinete! Šteta od pada stabala biće nadoknađena

15.12.2021

12:34

0

Autor: 24sedam

Radojičić je naveo da je na terenu bilo 350 radnika "Zelenila Beograd"

Beograđani, ne morate da brinete! Šteta od pada stabala biće nadoknađena
rakovica sneg polomljene grane foto jsj (3) - Copyright 24sedam/J.S.J.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je JKP "Zelenilo Beograd" do sada imalo oko 750 intervencija, kada je reč o stablima koja su pala zbog težine snega i poručio da će svaka šteta od pada stabla koje se nalazi na površini koje održava to preduzeće biti nadoknađena.

Radojičić je naveo da je na terenu bilo 350 radnika "Zelenila Beograd", dodajući da je to veoma ozbiljno gradsko preduzeće, čiji zaposleni dobro rade svoj posao.

- Sve parkovske površine koje održava ovo preduzeće su na ponos Beograđana i naš cilj je da još više površina bude pod njihovom kontrolom. Tokom cele godine ovo preduzeće vrši orezivanje i uklanjanje suvih i rizičnih stabala. Sada su se lomila i potpuno zdrava stabla pod ogromnim teretom vlažnog snega, koji je za dva dana napadao toliko koliko inače napada tokom celog decembra - rekao je Radojičić za televiziju Prva, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Govoreći o čišćenju snega, istakao je da su gradske komunalne službe, sa oko 1.500 radnika, bile 24 časa na terenu i davale sve od sebe kako bi grad funkcionisao.

- Putevi prvog reda, u dužini od 1.900 kilometara, su putevi koje prve čistimo kada padne sneg. Četiri sata po prestanku snega ti putevi moraju biti prohodni. To je procedura koja je realno ostvariva i koje se mi pridržavamo - rekao je Radojičić.

Naveo je da je nabavljena sva potrebna oprema, te da u ovom trenutku oko 100 kamiona izlazi na teren, 20 multikar vozila i 15 utovarnih mašina.

Gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić, ATA Images/Antonio Ahel
 

- Pala je količina snega koja je inače karakteristična za ceo decembar i u ovim okolnostima svi dajemo svoj maksimum kako bismo situaciju rešili što je moguće pre - kazao je Radojičić.

Istakao je da je krizna situacija u Obrenovcu i Novom Beogradu, kada je reč o snabdevanju električnom i toplotnom energijom razrešena i da je sada u tim delovima grada sve pod kontrolom.

Naveo je da tokom dana stigne oko 600 različitih primedaba na grejanje što je, dodaje, uobičajeno s obzirom na to da je u sistemu grejanja čak 319.000 stanova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike