JKP "Zelenilo-Beograd" primilo više od 100 poziva zbog preloma stabala

12.12.2021

18:01

0

Iz ovo gradskog preduzeća mole sugrađane za strpljenje i razumevanje

JKP "Zelenilo-Beograd" primilo više od 100 poziva zbog preloma stabala
rakovica sneg polomljene grane foto jsj (3) - Copyright 24sedam/J.S.J.

Usled snega, koji u Beogradu neprestano pada, ekipe JKP "Zelenilo-Beograd" imaju veliki broj intervencija na saniranju prelomljenih stabala i grana.

Operativni tim za hitne intervencije primio je više od 100 prijava koje se odnose na prelomljena stabla i grane širom Beograda. Prioritet u sanaranju imaju one lokacije na kojima je usled pada stabla došlo do prekida javnog saobraćaja. Intervencije su u toku na više lokacija.

Ekipe će nastaviti radove dok god za to bude potrebe.

Iako radnici "Zelenila", svakoga dana, tokom cele godine, vrše redovne mere nege na stablima, sada, usled težine vlažnog i obilnog snega koji se zadržava na krošnjama, dolazi do preloma grana ili stabla.

24sedam/J.S.J.
 

Intervencije su vršene na nekoliko lokacija na kojima su delovi stabala pali na ulicu i na kratko zaustavili ili otežali saobraćaj. "Zelenilo" je intervenisalo u ulici Drajzerova 7, Vodovodska 158, Dragoslava Srejovića 55, Bulevar Vojvode Mišića 83 gde su stabla ili grane padale na kolovoz, a ekipe su u najkraćem roku izašle na teren i omogućile ponovno neometano odvijanje saobraćaja.

Na nekoliko lokacija zabeležena je šteta na parkiranim automobilima.

Sugrađani mogu prijaviti slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala koja mogu ugroziti bezbednost i naneti materijalnu štetu Centru za informisanje JKP "Zelenilo-Beograd" radnim danom od 7.30 do 15.30 časova na tel. 011/2630-506, a posle tog vremena i vikendom dežurnoj službi JKP „Zelenilo – Beograd” na telefon 011/2650-683. Pozivanje dežurne službe moguće je i preko gradskog Centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP-a. Operativni tim za hitne intervencije dežura 24 časa.

Iz ovo gradskog preduzeća mole sugrađane za strpljenje i razumevanje, a ekipe „Zelenila-Beograd” će nastaviti radove na sanaciji stabala dokle god za to bude potrebe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike