Pljeskavica i kafa za neustrašive vatrogasce: 24sedam u Obrenovcu, dan posle stravičnog požara (FOTO/VIDEO)

03.12.2021

09:45

0

U toku jučerašnjeg dana ovom glavom ulicom se širio neprijatan smrad od lekova, koji su izgoreli, ali i od plastike, gume i drugih stvari koje su se nalazile u kineskoj robnoj kući

Pljeskavica i kafa za neustrašive vatrogasce: 24sedam u Obrenovcu, dan posle stravičnog požara (FOTO/VIDEO)
požar obrenovac (2) - Copyright 24sedam/Ljubica Stanković

Reporteri 24sedam posetili su Obrenovac, dan nakon što je do temelja izgoreo kineski tržni centar, stacioniran u Ulici Miloša Obrenovića. 

Na licu mesta zatekli smo hrabre, neustrašive i umorne vatrogasce, koji po smenama, juče od 10.40 sati, rade na gašenju vatrene stihije, koja se u nekom trenutku proširila i na drogeriju “Lili”, kafić, dva stambena objekta i više kuća. 

Radnice okolnih prodajnih objekata od jutros obilaze vatrogasce i donose im domaću kafu, vodu i šta god da im je potrebno, ne bi li povratili snagu i ugasili ovaj požar do kraja. 

Pored kafe, vatrogasci u gajbicama nose i pljeskavice za svoje kolege koji su na terenu bili celu noć.

“Smrad lekova se širio ulicom”

Prema rečima starijeg jednog Obrenovčanina, u toku jučerašnjeg dana ovom glavom ulicom se širio neprijatan smrad od lekova, koji su izgoreli, ali i od plastike, gume i drugih stvari koje su se nalazile u kineskoj robnoj kući. 

- Izlazio sam juče iz Doma zdravlja kada sam ugledao dim. Prst pred okom se nije mogao videti. Nije mi bilo jasno o čemu se radi, dok nisam izašao na glavnu ulicu i video da tržni centar gori - kazao je on za 24sedam. 

Bez struje do sutra 

Kako je za 24sedam rekao jedan vatrogasac, stanari Ulice Miloš Obrenović struju neće imati do sutra, a u to spadaju i svi prodajni objekti. 

Policija je narandžastom trakom obezbedila mesto nesreće, te je pristup kineskoj robnoj kući, kako za pešake tako i za saobraćaj, onemogućen. Na terenu je i ekipa JKP “Obrenovac”.

Podsetimo, zamenik predsednika opštine Miloš Stanojević jutros je rekao da se i dalje traga za dve osobe koje se vode kao nestale. 

Jedna je navodno radnica kineskog porekla, a druga je žena iz Obrenovca koja se nalazila u kupovini.

- Više od 20 vatrogasaca rade na otkrivanju krova kako bi došli do svih žarišta. Traga se za dve osobe. Krov je velike površine i možda će otkrivanje potrajati malo duže. Požar je zahvatio i najbližu zgradu, ali na vreme je sprečeno širenje vatre - rekao je Stanojević. 

Vatrogascima su u pomoć stigli i pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Obrenovca, Surčina, Batajnice, Železnika, Košutnjaka, Zvezdare i Zemuna.

Tokom gašenja požara došlo je i do niza detonacija u zapaljenom tržnom centru i to verovatno zbog pirotehničkih sredstava.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike