Srđan je postao heroj dana! Spasio je zaglavljeno mače iz pukotine zgrade RTS-a (VIDEO)

16.11.2021

13:41

0

ARS je na svojoj Fejsbuk stranici savetovao građane i ljubitelje mačaka da prema njihovoj statistici čak 74 odsto spasavanja se odnosi na mačke

Srđan je postao heroj dana! Spasio je zaglavljeno mače iz pukotine zgrade RTS-a (VIDEO)
zaglavljeno-mace-printscreen-rts55 - Copyright Printscreen/RTS

U pukotini zida dela zgrade RTS-a, na visini od desetak metara, jedna mačka je provela nekoliko sati, a srećom postoje ljudi koji se rado odazivaju pozivu za spasavanje životinja u nevolji.

Na kraju je uspeo, a maca nije odolela hrani iz njegove ruke.

Šta da radite kad vidite mačku na drvetu?

ARS je na svojoj Fejsbuk stranici savetovao građane i ljubitelje mačaka da prema njihovoj statistici čak 74 odsto spasavanja se odnosi na mačke, od toga oko 60 odsto su one koje su se popele na drvo i sada ih je strah da same siđu.

- Nije dobro da mačka provede vise od dva-tri dana na drvetu bez hrane i vode, mada smo imali ekstreman slučaj, o kojem smo takođe već pisali, a to je Noa, koja je bila povređena na drvetu 11 dana i tek tad nas je žena pozvala. Mačku smo spasili, oporavili i srećno udomili. Dakle, bez panike kada su u pitanju mačke na drvetu. Dajmo i njima šansu, makar jednu noć, da siđu same, bez obzira koliko tužno mjaukale, jer je za njih to bolje. A na taj način dajemo prostora spasiocima da deluju tamo gde je zaista ugrožen život, gde se životinja davi, ili nema nikakve šanse da se sama spasi - zaključili su iz ovog udruženja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike