Sređivanje platoa ispred Hrama Svetog Save: Vernici stigli na poslednji ispraćaj poglavara SPC (FOTO)

21.11.2020

10:19 >> 12:19

0

Krušedolska ulica je zatvorena za vozila, ali i deo Bulevara Oslobođenja od kružnog toka Slavija do početka Karađorđevog parka

Sređivanje platoa ispred Hrama Svetog Save: Vernici stigli na poslednji ispraćaj poglavara SPC (FOTO)
Copyright 24sedam/Luka Đorđija-Talevski

Radnici JKP “Zelenilo Beograd” u ranim jutarnjim sati radili su na sređivanju platoa ispred Hrama Svetog Save, na Vračaru, gde je preneto telo patrijarha Irineja, te će vernici imati poslednju priliku da se oproste od poglavara Srpske pravoslavne crkve.

Neimari su radili na hoblovanju i pranju kamenih ploča ispred samog Hrama, kao i na postavljanju zaštitne ograde na prilazu i na uspostavljaju velikog video-bima preko kojeg okupljeni vernici mogu da prate prenos liturgije.

Što se tiče saobraćaja, Krušedolska ulica je zatvorena za vozila, ali i deo Bulevara Oslobođenja od kružnog toka Slavija do početka Karađorđevog parka.

Foto: 24sedam/L. Đ. T.

Povorka posmrtnih ostataka krenula je iz Saborne crkve ka Vračaru, gde je telo upojenog patrijarha stiglo oko 11.30 sati.

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej, preminuo je juče od posledica koronavirusa na VMC Karaburma, gde se od 4. novembra lečio.

Informaciju o njegovoj smrti potvrdio je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na svom Instagram profilu.

Pročitajte još: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike