Inspekcija obavila nadzor gradilišta u Južnom bulevaru: Utvrđeno da li ima opasnosti od izgradnje predmetnog objekta

08.11.2021

23:01

0

Autor: 24sedam

Sinoć je u Južnom bulevaru kod broja 94 došlo do urušavanja gradilišta

Inspekcija obavila nadzor gradilišta u Južnom bulevaru: Utvrđeno da li ima opasnosti od izgradnje predmetnog objekta
urušeno gradiliste (8) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove obavio je u nedelju i danas vanredni inspekcijski nadzor nad izgradnjom objekta u Južnom bulevaru 94.

Izgradnja objekta vrši se na osnovu građevinske dozvole i potvrde o prijavi radova, precizirano je u saopštenju ovog sekretarijata.

Vanredan inspekcijski pregled izvedenih radova iniciran je natpisima u pojedinim medijima, koji su preneli informaciju sa društvenih mreža o „rušenju zgrade, pucanju i urušavanju šipova”, prenosi Telegraf.

Detaljnim inspekcijskim pregledom temeljne jame i projektne dokumentacije utvrđeno je da su neosnovani navodi izneti na društvenim mrežama, odnosno da ne postoji neposredna opasnost od izgradnje predmetnog objekta.

Utvrđene su manje nepravilnosti u toku izvođenja radova, po kojima je investitor odmah postupio i izdat je nalog investitoru i izvođaču radova da izvedu neophodne radove kojima se će obezbediti sigurnost susednih objekata, okoline i objekta koji se gradi.

Ovim putem Sekretarijat za inspekcijske poslove apeluje na medije da kod nadležnih institucija provere tačnost informacija koje se objave na društvenim mrežama, navodi se u saopštenju koje je preneo Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

Podsetimo, sinoć je u Južnom bulevaru kod broja 94 došlo do urušavanja gradilišta.

Došlo je do pucanja šipova koji su zapravo noseći stubovi, a njihovo pucanje dovelo je do obrušavanja zemlje i podrhtavanja tla.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike