Korak ka zelenijoj opštini: U naselju Gaj započeta sanacija postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

22.11.2020

14:33 >> 11:06

0

Reč je o realizaciji još jednog velikog projekta za unapređenje zaštite životne sredine na teritoriji ove opštine, vrednog blizu 125 miliona dinara - reka

Korak ka zelenijoj opštini: U naselju Gaj započeta sanacija postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda
Copyright Beoinfo

Radovi na sanaciji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u barajevskom naselju Gaj počeli su danas, a prvim koracima realizacije ovog projekta prisustvovali su pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, direktor JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” Dragan Đorđević i predsednik opštine Brajevo Slobodan Adamović.

Naime, prilikom podizanja stambenog naselja Gaj 1987. godine, izgrađeno je i postrojenje koje predviđa prečišćavanje vode biološkim tretmanom, a koje je vremenom uništeno i bilo van funkcije.

– Reč je o realizaciji još jednog velikog projekta za unapređenje zaštite životne sredine na teritoriji ove opštine, vrednog blizu 125 miliona dinara. Sanacijom je predviđeno da postrojenje prečisti otpadne vode za 5.000 EC pre ispuštanja u Barajevsku reku – rekao je pomoćnik gradonačelnika.

Beoinfo

Tom prilikom, predsednik opštine Barajevo je istakao da je centralni prioritet ulaganje u životnu sredinu i prečišćavanje otpadnih voda.

– Radujem se današnjem danu jer počinje realizacija još jedne ovako velike i zahtevne investicije. Posebno mi je važno da ćemo ovim projektom šetalište pored Barajevske reke potpuno staviti u funkciju, tako da i nastavak izgradnje šetališta na drugoj obali dobija potpuni smisao. Ovo je primer kako se gradi društvo. Barajevo više nikada neće biti samo jedna nerazvijena prigradska opština, što smo i pokazali u protekle četiri godine – naglasio je Adamović.

Ovo nije prvi korak ka uređenju ove opštine, 2018. godine pričalo se o izgradnji sportske sale čija je vrednost radova 380 miliona dinara. Kamen temeljac je položen tek u junu ove godine, a hala će se prožimati na 2.500 kvadratnih metara, dok će površina terena na otvorenom biti oko 950 metara kvadratnih.

Pročitajte još: Vesić najavio: U Mirijevu i na Zvezdari uskoro nova škola, ali i obnova Petog parkića

Takođe, pre dve godine u Barajevu je asfaltirano 60 kilometara puta – 20 kilometara regionalnog, 20 kilometara opštinskog i 20 kilometara atarskih puteva. U toku su radovi i na gasifikaciji, a urađeno je i oko 100 kilometara nove primarne i sekundarne vodovodne i kanalizacione mreže.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike