Armatura viri na sve strane: Stanari Vojvode Vlahovića strahuju za decu zbog neograđenog gradilišta

22.11.2020

07:30 >> 13:33

0

Udruženje građana Moje naselje pita se da li će nadležni da reaguju tek kada bude kasno, odnosno kada se neko povredi

Armatura viri na sve strane: Stanari Vojvode Vlahovića strahuju za decu zbog neograđenog gradilišta
Copyright Privatna arhiva/Moje naselje

U naselju Vojvode Vlahovića nalazi se neograđeno gradilište koje predstavlje opasnost za najmlađe stanare ovog dela Voždovca, a Udruženje građana “Moje naselje” pita se da li će nadležni da reaguju tek kada bude kasno, tj. kad se neko povredi.

Povodom ovog gradilišta, koje se nalazi se u Ulici Miodraga Živanova 5, članovi Udruženja građana “Moje naselje” pitaju se zbog čega investitor, Dejan Nešković, nije obezbedio gradilište ogradom.

– Igra se dete, potrči i padne sa tri metara visine, a dole betom i armatura! I, šta ćemo onda ako bude kasno – pitaju se oni.

Ovo nije prvi put da stanari ovog naselja imaju problem sa investitorom i njegovom zgradom.

– Grad i Opština Voždovac čas odbacuju, čas usvajaju određene zahteve investitora, kome je, po izvodima, 30. avgusta usvojen zahtev za izmenu građevinske dozvole. Ipak, komšije su nam skrenule pažnju da gradilište nije adekvatno obeleženo i obezbeđeno, da nigde nema table šta se radi i gradi, pa su ga prijavile, a inspekcija je došla i zatvorila gradilište. To je potrajalo dan, dva dok majstori nisu došli, pokidali traku o zabrani gradnje i nastavili da rade. Table i dalje nigde, propisi se krše, komšije prijavljuju, životi su ugrožen – kažu iz ovog udruženja.

Po propisima, gradilište bi moralo biti ograđeno čvrstom ogradom kako bi se sprečio ulazak osobama koje tu ne rade, kao i ulazak životinja i vozila koja ne pripadaju gradilištu. Ako ista ne mogu u potpunosti da se ograde može se uvesti stalni čuvarski nadzor.

Nažalost, veliki broj investitora i izvođača radova ne pridržava se ovih propisa.

Kazne do milion dinara

U slučaju da poslodavac nije obezbedio potrebne mere bezbednosti i zdravlja na radu kazne su od 800.000 do milion dinara za poslodavca – pravno lice, od 400.000 do 500.000 dinara za privatnog preduzetnika i od 10.000 do 20.000 dinara za zaposlenog koji krši propis.

Pročitajte još:

Nečuveno: Pored preporuke da se proslave odlože, jedan beogradski klub zakazao žurku!

Novi Savski kej otvoren pre više od dva meseca, a još nije završen (FOTO)

Ko je video spomenik, video ga je: Stefan Nemanja zaklonjen sve do završnih radova

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike