Jedna ulica u Beogradu nosiće ime akademika Vladete Jerotića

27.10.2021

10:34

0

To će se naći na dnevnom redu predstojeće sednice Skupštine grada Beograda, 8. novembra - navela je Radulovićeva

Jedna ulica u Beogradu nosiće ime akademika Vladete Jerotića
Vladeta Jerotić - Copyright Printscreen/Youtube/Agape - Aleksandar Gajšek

Na današnjem sastanku predsednice Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine grada Beograda Andree Radulović sa predstavnicima Zadužbine Vladete Jerotića i akademikom Draganom Simeunovićem, predloženo je da manji deo Dalmatinske ulice, od Takovske do Džordža Vašingtona, ponese ime ovog velikog književnika i akademika SANU.

Sastanku je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, saopšteno je iz sekretarijata za informisanje grada Beograda.

- To će se naći na dnevnom redu predstojeće sednice Skupštine grada Beograda, 8. novembra - kazala je Radulovićeva i dodala da je Inicijativu za preimenovanje Dalmatinske ulice podneo gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Na sastanku se razgovaralo i o tome da u budućnosti ulice u Beogradu dobiju i znameniti Srbi iz Dubrovnika, kao što su Medo Pucić, Dum Ivan Stojanović, Luko Zore, Nikša Gradi i Antun Fabris, čime bi ulice u Beogradu po hrvatskim toponimima bile preimenovane po ovim velikim srpskim književnicima, političarima i novinarima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Lj. S.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike