Rekonstrukcija kule na Starom sajmištu počinje na proleće: Vesić najavio da dve porodice dobijaju stanove

24.10.2021

18:27

0

Tako ćemo rešavati probleme i u drugim paviljonima i kao što vidite moguće je da se od ovoga napravi memorijalni centar - kaže Vesić

Rekonstrukcija kule na Starom sajmištu počinje na proleće: Vesić najavio da dve porodice dobijaju stanove
a173eb576df64f5078570a2ea53bf9ae_6201021839 - Copyright Beoinfo

Na proleće će početi rekonstrukcija centralne kule na Starom sajmištu, a dve porodice koje žive u njoj dobiće nove stanove, najavio je Goran Vesić.

On je danas posetio dom Danijele Torlak, koja već decenijama živi u centralnoj kuli na Starom sajmištu.

Kako je istakao Vesić, centralna kula će biti prva rekonstruisana kada bude počeo da se radi memorijalni kompleks.

- Tu živi još jedna porodica, tako da će te dve porodice u skladu sa zakonom, a oni već razgovaraju sa Direkcijom za imovinu, dobiti nove stanove i kada budu izašli iz ove kule ona će biti potpuno rekonstruisana. Bilo je krajnje vreme i oni su to očekivali decenijama da se uradi - naglasio je Vesić.

Prema njegovim rečima, to je mesto stradanja, ubijeni su Jevreji, Srbi i Romi i vreme je da se ono obeleži kao mesto sećanja na Holokaust i na sve što se dešavalo u Beogradu za vreme Drugog svetskog rata. 

Vesić je istakao da su ljudi koji ovde žive davno smešteni u ove prostorije bez svoje volje i obećao da će oni dobiti stanove u kojima će moći normalno da žive.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, Beoinfo
 

- Tako ćemo rešavati probleme i u drugim paviljonima i kao što vidite moguće je da se od ovoga napravi memorijalni centar - kaže Vesić.

On je rekao da su građani zadovoljni sa odlukom da će dobiti stanove.

Osvrnuo se na to da je predsednik Aleksandar Vučić rekao da će radovi na kuli početi sledeće godine u aprilu, povodom obeležavanja Dana sećanja na Holokaust.

Podsetio je da je kula očišćena i da su iz nje 2015. godine iseljeni slikari koji su dobili nove ateljeje i dodao da će radovi na kuli početi kada svi stanari budu zbrinuti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: L. Đ. T.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike