Beograd obeležava Dan oslobođenja: Memorijalni defile na Terazijama, koncert na Trgu republike (FOTO)

20.10.2021

09:48

0

Memorijalni defile počeo je formiranjem kolone Počasnog voda pitomaca Vojne akademije Ministarstva odbrane ispred hotela "Moskva" na Terazijama

Beograd obeležava Dan oslobođenja: Memorijalni defile na Terazijama, koncert na Trgu republike (FOTO)
Memorijalni defile Beograda, Beoinfo - Copyright Beoinfo

Memorijalnim defileom "Pobeda sloboda", koji čine Počasni vod pitomaca Vojne akademije Ministarstva odbrane i predstavnici SUBNORA-a, uz prisustvo predstavnika grada Beograda, danas je počelo obeležavanje oslobođenja Beograda od okupatora u Drugom svetskom ratu.


Memorijalni defile počeo je formiranjem kolone Počasnog voda pitomaca Vojne akademije Ministarstva odbrane ispred hotela "Moskva" na Terazijama koja se kretala u pravcu Trga republike, a 30 pitomaca nosilo je replike zastava brigada koje su učestvovale u oslobođenju Beograda.
Beoinfo
 

U koloni su bili i predstavnici Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata Jugoslavije (SUBNOR), koji su nosili slike svojih predaka koji su učestvovali u borbama za oslobođenje Beograda u Drugom svetskom ratu.

Memorijalnom defileu prisustvuju zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, veliki broj predstavnika Grada i građani.

Nakon defilea, na Trgu republike počela su dva koncerta "Naše priredbe" - Leontina i prijatelji i "Drugi vek opere u Beogradu", kada će nastupiti hor, orkestar i solisti Beogradske opere, pod dirigentskom palicom Dejana Savića.

 


Sve to deo je programa "Dana slobode 2021" - manifestacije u organizaciji Grada Beograda kojom se slave dva datuma oslobođenja Beograda - 20. oktobar 1944. godine, Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu, i 1. novembar 1918. godine, Dan oslobođenja u Prvom svetskom ratu.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Lj. S.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike