Beograd dobija novu kliniku za lečenje najmlađih: Počela izgradnja Tiršove 2

20.10.2021

08:27

0

Gradonačelnik je naglasio da je zahvaljujući stabilnoj ekonomskoj situaciji država u mogućnosti da podrži ovako velike i značajne projekte

Beograd dobija novu kliniku za lečenje najmlađih: Počela izgradnja Tiršove 2
Copyright Foto: 24sedam/ Katarina Mihajlović, Beoinfo

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić izjavio je da je počela izgradnja nove dečje bolnice Tiršova dva i naveo da se i u večernjim satima vredno radi na ovom gradilištu.


- Počeli su radovi na iskopnoj jami, tender je završen. Kada je 1936. godine građena prva dečja klinika, jedan od glavnih razloga bila je briga o javnom zdravlju dece, a to pitanje je aktuelno i danas - rekao je Radojičić za RTS.
Gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić ATA Images/Antonio Ahel
 

Kako je naglasio, vrednost radova prve faze izgradnje nove dečje bolnice iznosi 6,2 miliona dinara, saopštio je Beoinfo.

- Prva faza izgradnje će trajati 210 dana. Nova pristupna saobraćajnica do auto-puta će biti duga 365 metara. Kada radovi na klinici budu završeni, do nje će biti moguće doći direktno s auto-puta, a biće izgrađen i veliki broj novih parking-mesta - rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je naglasio da je zahvaljujući stabilnoj ekonomskoj situaciji država u mogućnosti da podrži ovako velike i značajne projekte.

Facebook
 

- Za vreme kralja Petra II i kraljice Marije, kada je 1936. godine građena prva dečja klinika, to je bio najznačajniji događaj u Evropi. Nadam se da ćemo i sada uspeti da dostignemo nivo da naša dečja medicina sa ovom bolnicom bude na vrhu evropskog i regionalnog zdravstvenog sistema - zaključio je gradonačelnik Beograda.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike