So već pršti pod gumama: Sneg još nije pao, ali je temperatura oko nule, a putari na oprezu

24.11.2020

19:19 >> 09:37

0

Autor: Jovana Vrećo

Svi saobraćajni objekti, usponi i mokra mesta posipani su natrijum-hloridom, a putevi u prigradskim opštinama mešavinom krečnog kamenog agregata i industrij

So već pršti pod gumama: Sneg još nije pao, ali je temperatura oko nule, a putari na oprezu
Copyright Promo/ JKP "Beograd put"

Dolazak maglovitih, hladnih i mestimično “promrzlih” jutarnjih časova izveo je na teren ekipe Zimske službe “Beograd puta”,  koje su tokom prethodne noći posule so na ulice glavnog grada.

– Na oko 2.250 kilometara saobraćajnica u prestonici delovalo je 30 kamiona i 14 multikarova, kao i pet kamiona za posipanje saobraćajnica i puteva – rekli su za 24sedam iz JKP “Beograd put”.

Pročitajte još: Grad spremno dočekuje prvi sneg: Oko 600 radnika će voditi računa o ulicama prestonice

Kako su nam naglasili iz ovog preduzeća, temperatura se spustila oko nule, pa su tokom noći ulice tretirane u skladu sa drugim stepenom angažovanja, dok u toku dana ekipe rade u prvom stepenu angažovanja, sa 18 kamiona i devet multikarova.

Ilustracija Promo/ JKP “Beograd put”

– Svi saobraćajni objekti, usponi i “mokra mesta” posipani su natrijum-hloridom – ističu iz preduzeća “Beograd put” i dodaju da se putevi u prigradskim opštinama posipaju mešavinom krečnog kamenog agregata i industrijske soli.

Objašnjavaju da stepen angažovanja ekipa zavisi od najavljenih vremenskih prilika: – Detaljnom analizom vremenske prognoze, kolege iz Zimske službe u dogovoru sa investitorom određuju stepen angažovanja.

Održavanje prohodnim beogradskog asfalta radi se iz 14 baza, sa 119 kamiona, plus multikar vozila i utovarne mašine.

Da je proteklih godina obnovljen i vozni park, nedavno je potvrdio zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

– Kupljeno je 45 novih kamiona, čime smo obezbedili da beogradske ulice budu bolje očišćene, a ujedno i bolje uslove za rad zaposlenih – rekao je zamenik gradonačelnika.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike