Usvojena inicijativa da se imenuje Ulica Dragana Nikitovića

25.05.2021

12:59 >> 12:22

0

Autor: Jovana Vrećo

Inicijativu je podnela potpredsednica Vlade i ministarka za kulturu i informisanje Maje Gojković u svojstvu građanke

Usvojena inicijativa da se imenuje Ulica Dragana Nikitovića
Copyright Printscreen/Youtube

Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Grada Beograda usvojila je na današnjoj sednici inicijativu potpredsednice Vlade i ministarke za kulturu i informisanje Maje Gojković u svojstvu građanke da se u Beogradu imenuje Ulica Dragana Nikitovića, srpskog novinara.

– Dragan Nikitović ostaće upamćen kao jedan od najvećih sportskih komentatora i novinara u istoriji srpskog novinarstva. Njegovo delo ostaje u trajnom nasleđu budućih generacija. Ovu inicijativu podnosim u svojstvu građana Republike Srbije – navedeno je u inicijativi Maje Gojković.

Predsednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Skupštine Grada Beograda Andrea Radulović istakla je značaj čuvanja sećanja na novinare koji su ostavili veliki pečat na naše novinarstvo.

Wikipedia/Stevan_Kragujevic

– Imenovanjem Ulice Dragana Nikitovića nastavljamo sa kulturom sećanja na ličnosti koje su svojim nemerljivim radom i velikim doprinosom obeležili jedan period stvaranja u našoj zemlji. Dragan Nikitović je još jedan u nizu velikih novinara koji će dobiti ulicu u prestonici – rekla je Radulovićeva za Beoinfo.

Članovi Komisije takođe su usvojili inicijativu porodice Vujović da jedna ulica u Beogradu ponese ime Milana Vujovića, pripadnika Žandarmerije koji je poginuo na izvršenju službenog zadatka u Muhovcu kod Bujanovca. Milan Vujović bio je pripadnik Odreda žandarmerije u Beogradu od osnivanja jedinice pa do stradanja.

Pročitajte još:

Na sednici Komisije usvojena je i inicijativa Gradske opštine Sopot da se na skveru ispred zgrade Centra za kulturu “Sopot” podigne spomenik “Sloboda”, kao i inicijativa SUBNOR-a da se postavi spomen-ploča na postamentu spomenika “Poziv na ustanak”, povodom ovogodišnjeg obeležavanja 80 godina od ustanka 1941. pod nazivom “Da rata više ne bude”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike