Radojičić: Beograd i Dubaji će u narednom periodu potpisati Sporazum o saradnji

13.10.2021

19:37

0

Zahvalan sam na pomoći koju su UAE pružili našoj zemlji prošle godine, kada su poslali deset tona zaštitnih medicinskih sredstava, kao prvi deo pomoći u borbi protiv korona virusa - rekao je gradonačelnik

Radojičić: Beograd i Dubaji će u narednom periodu potpisati Sporazum o saradnji
c174df8fb46111069936e4db4f5a3037_3611922581 - Copyright Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić primio je u Starom dvoru ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata u Republici Srbiji Mubaraka Saida Ahmeda Buršida Al-Daherija.


- Ambasador Al-Daheri i ja razgovarali smo o važnosti saradnje u vremenu pandemije kovida-19, iskustvima koja smo stekli tokom izazovnih meseci iza nas, načinu da brže izađemo iz krize i zaključili smo da samo zajedničkim snagama možemo graditi bolju budućnost. Primer velikog uspeha UAE jeste i velika svetska izložba EKSPO 2020, koja se trenutno održava u Dubaiju - rekao je gradonačelnik Radojičić.
Beoinfo
 

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata je istakao da su odnosi naše dve zemlje veoma dobri i razvijeni, sa znatnim usponom ekonomske saradnje. Ova saradnja će biti još značajnija, s obzirom da je u postupku usvajanje teksta Sporazuma sa Dubaijem, koji bi u narednom periodu trebalo da se potpiše.

– Zahvalan sam na pomoći koju su UAE pružili našoj zemlji prošle godine, kada su poslali deset tona zaštitnih medicinskih sredstava, kao prvi deo pomoći u borbi protiv korona virusa. Grad Beograd je takođe uvek tu da nastavi da pruža svaki vid pomoći i saradnje – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Beoinfo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike